Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurgebied

Het Everloo

Het Everloo

Welkom in Het Everloo

Het Everloo is een landgoed met een karakteristiek, monumentaal bouwhuis. Het landgoed grenst aan het Roderveld.

Natuurmonumenten

Boswachter van dit gebied

Meer over Het Everloo

Over het gebied

Het Everloo is een landgoed met een karakteristiek, monumentaal bouwhuis. Het landgoed grenst aan het Roderveld. Natuurmonumenten heeft mede dankzij de financiële steun van veel leden Het Everloo en Beerninkholt aangekocht bij het 100-jarig jubileum. Met deze aankoop zijn de natuur- en cultuurhistorische waarden voor de toekomst veiliggesteld. Water, dieren, planten én bezoekers hebben meer ruimte gekregen.

 

Het Everloo

Beekjes

Vroeger stond op het landgoed een havezate (versterkte boerderij of burcht). Deze is in 1812 gesloopt. Het bijbehorende bouwhuis uit 1707 staat nog fier overeind en is nu een rijksmonument. Rondom het gebouw liggen akkers en bos. Langs en over Het Everloo lopen beekjes die op de Oldenzaalse stuwwal ontspringen. In het verleden zijn die gekanaliseerd en vergroot om sneller water te kunnen afvoeren. De omliggende natuurgebieden dreigden hierdoor te verdrogen. Natuurmonumenten zorgt ervoor dat de beekjes weer hun vertrouwde loop terugkrijgen.

Video of Everloo Roderveld

Natuurmonumenten aan het werk

Natuurmonumenten heeft mede dankzij financiële steun van veel leden Beerninkholt en Het Everloo gekocht bij het 100-jarig jubileum. Het zijn beide belangrijke schakels in de Ecologische Hoofdstructuur, de ruggengraat van aaneengesloten natuurgebieden. Met de aankoop zijn de aanwezige natuur- en cultuurhistorische waarden veiliggesteld voor de toekomst.

Urenlange tochten

Natuurmonumenten verbindt wandel- en fietspaden met elkaar. Zo kunt u uw hart ophalen tijdens urenlange tochten door het karakteristieke Twentse hoevenlandschap.

Landgoed het Everloo

Landgoed het Everloo, Rossum, Twente, Overijssel

Bezoekersinformatie

Praktisch

Extra informatie

Vrij wandelen op wegen en paden
Honden welkom, mits aangelijnd
Geschikt voor rolstoelHavezate het Everloo (http://www.heteverloo.nl/) is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en wandelwagens. De wandelpaden zijn niet goed toegankelijk.

Direct naar

Het Everloo

Nieuws van de boswachter

logo