Ga direct naar inhoud
Natuurgebied

Het Everloo

Het Everloo

Welkom in Het Everloo

Het Everloo is een landgoed met een karakteristiek, monumentaal bouwhuis. Het landgoed grenst aan het Roderveld.

Natuurmonumenten

Boswachter van dit gebied

Meer over Het Everloo
 • Nieuws
 • Routes
 • Over het gebied

  Het Everloo is een landgoed met een karakteristiek, monumentaal bouwhuis. Het landgoed grenst aan het Roderveld. Natuurmonumenten heeft mede dankzij de financiële steun van veel leden Het Everloo en Beerninkholt aangekocht bij het 100-jarig jubileum. Met deze aankoop zijn de natuur- en cultuurhistorische waarden voor de toekomst veiliggesteld. Water, dieren, planten én bezoekers hebben meer ruimte gekregen.

   

  Het Everloo

  Beekjes

  Vroeger stond op het landgoed een havezate (versterkte boerderij of burcht). Deze is in 1812 gesloopt. Het bijbehorende bouwhuis uit 1707 staat nog fier overeind en is nu een rijksmonument. Rondom het gebouw liggen akkers en bos. Langs en over Het Everloo lopen beekjes die op de Oldenzaalse stuwwal ontspringen. In het verleden zijn die gekanaliseerd en vergroot om sneller water te kunnen afvoeren. De omliggende natuurgebieden dreigden hierdoor te verdrogen. Natuurmonumenten zorgt ervoor dat de beekjes weer hun vertrouwde loop terugkrijgen.

  Video of Everloo Roderveld

  Natuurmonumenten aan het werk

  Natuurmonumenten heeft mede dankzij financiële steun van veel leden Beerninkholt en Het Everloo gekocht bij het 100-jarig jubileum. Het zijn beide belangrijke schakels in de Ecologische Hoofdstructuur, de ruggengraat van aaneengesloten natuurgebieden. Met de aankoop zijn de aanwezige natuur- en cultuurhistorische waarden veiliggesteld voor de toekomst.

  Urenlange tochten

  Natuurmonumenten verbindt wandel- en fietspaden met elkaar. Zo kunt u uw hart ophalen tijdens urenlange tochten door het karakteristieke Twentse hoevenlandschap.

  Landgoed het Everloo

  Landgoed het Everloo, Rossum, Twente, Overijssel

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

  Het Everloo

  Nieuws

  Direct naar