Ga direct naar inhoud
Natuurgebied

Het Everloo

Het Everloo

Welkom in Het Everloo

Het Everloo is een landgoed met een karakteristiek, monumentaal bouwhuis. Het landgoed grenst aan het Roderveld.

Natuurmonumenten

Boswachter van dit gebied

Meer over Het Everloo

Over het gebied

Het Everloo is een landgoed met een karakteristiek, monumentaal bouwhuis. Het landgoed grenst aan het Roderveld. Natuurmonumenten heeft mede dankzij de financiële steun van veel leden Het Everloo en Beerninkholt aangekocht bij het 100-jarig jubileum. Met deze aankoop zijn de natuur- en cultuurhistorische waarden voor de toekomst veiliggesteld. Water, dieren, planten én bezoekers hebben meer ruimte gekregen.

 

Het Everloo

Beekjes

Vroeger stond op het landgoed een havezate (versterkte boerderij of burcht). Deze is in 1812 gesloopt. Het bijbehorende bouwhuis uit 1707 staat nog fier overeind en is nu een rijksmonument. Rondom het gebouw liggen akkers en bos. Langs en over Het Everloo lopen beekjes die op de Oldenzaalse stuwwal ontspringen. In het verleden zijn die gekanaliseerd en vergroot om sneller water te kunnen afvoeren. De omliggende natuurgebieden dreigden hierdoor te verdrogen. Natuurmonumenten zorgt ervoor dat de beekjes weer hun vertrouwde loop terugkrijgen.

Video of Everloo Roderveld

Natuurmonumenten aan het werk

Natuurmonumenten heeft mede dankzij financiële steun van veel leden Beerninkholt en Het Everloo gekocht bij het 100-jarig jubileum. Het zijn beide belangrijke schakels in de Ecologische Hoofdstructuur, de ruggengraat van aaneengesloten natuurgebieden. Met de aankoop zijn de aanwezige natuur- en cultuurhistorische waarden veiliggesteld voor de toekomst.

Urenlange tochten

Natuurmonumenten verbindt wandel- en fietspaden met elkaar. Zo kun je je hart ophalen tijdens urenlange tochten door het karakteristieke Twentse hoevenlandschap.

Landgoed het Everloo

Landgoed het Everloo, Rossum, Twente, Overijssel

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Het Everloo

Nieuws

Direct naar