Natuurgebied

Hiemstrastate

  Hiemstrastate Natuurmonumenten

  Welkom in Hiemstrastate

  Hiemstrastate is een klein landgoed vlakbij Beilen, dat grotendeels uit bos bestaat. Je kunt er heerlijk wandelen en daarna even op adem komen in het theehuis met een kopje koffie of thee en door de galerie neuzen. Ontdek dit verrassende gebied!

  Natuurmonumenten

  Boswachter van dit gebied

  Meer over Hiemstrastate

  Over het gebied

  Kunstgalerie

  Behalve een theehuis is er in het landgoed ook een galerie gevestigd, galerie Wildevuur, die eveneens de beeldentuin beheert. Neem er eens een kijkje, het is absoluut de moeite waard.

  Geschonken

  Het landgoed is in 1968 door de familie Hiemstra aan Natuurmonumenten geschonken. Het oudste deel van het bos dateert uit 1875. Natuurmonumenten laat de natuur haar gang gaan in het bos, het zogenaamde ‘klapstoelbeheer’. Dode bomen blijven liggen. Het dode hout trekt insecten, planten en uiteindelijk weer vogels aan, zoals tjiftjafen boomklever.

  Grafheuvels

  Op Hiemstrastate kom je tijdens de rode wandelroute een aantal grafheuvels tegen. Ze stammen waarschijnlijk uit de Bronstijd, rond 1500 voor Christus.

  Wat kan je op landgoed Hiemstrastate doen?

  Je kunt wandelen op wegen en paden. Natuurmonumenten heeft een aantal wandelroutes uitgezet, maar er zijn ook regelmatig excursies met de boswachter. Vind je het leuk om meer te weten over vleermuizen? Kijk in de activiteitenkalender wanneer de boswachter weer op pad gaat met de batdetector.

  Word vrijwilliger

  Heb je zin om mee te helpen om het landgoed te onderhouden? Informeer naar de mogelijkheden bij de boswachter. T 0521 59 12 96

  Activiteiten

  • Wandelen
  • Fietsen
  • Reeën spotten
  • Mountainbiken
  • Grafheuvels bekijken

  Direct naar