Ga direct naar inhoud
Kamermuziekfestival

NMF Kamermuziekfestival: Het Rembrandt Frerichs Trio speelt op Landgoed Hiemstrastate

  • Geschikt voor rolstoel

NMF Kamermuziekfestival: Het Rembrandt Frerichs Trio speelt op Landgoed Hiemstrastate

Waar

Hiemstrastate

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 25,00
  • Ledenprijs€ 17,50
Activiteit

NMF Kamermuziekfestival: Het Rembrandt Frerichs Trio speelt op Landgoed Hiemstrastate

De Nederlandse musici Rembrandt Frerichs, Tony Overwater en Vinsent Planjer zijn al ruim een decennium bezig met een gestage opmars. Na een handvol albums en een groot aantal nationale en internationale tours voelen zij elkaar feilloos aan. Hun muziek en composities gaan terug in de tijd of zijn hun tijd ver vooruit. Culturen, tradities en kunstvormen stromen in elkaar over; een unieke klankwereld. Kunstgalerie Wildevuur op Landgoed Hiemstrastate is de ideale locatie om hun muzikale kunsten te vertonen. Een unieke belevenis!

Rembrandt  FrerichsTrio

  • Rembrandt Frerichs, fortepiano: Rembrandt bespeelt een fortepiano, gebouwd door Chris Maene (Ruiselede, 2014), naar een Anton Walter (Wenen, 1805), uit de collectie van het NMF.
  • Tony Overwater, violone: Tony heeft een violonestrijkstok in bruikleen van het NMF, gebouwd door Luis Emilio Rodriguez Carrington (Den Haag, 2017).
  • Vinsent Planjer, fluisterpercussie

Expressionisme Landgoed Hiemstrastate

Een stap in de jaren twintig, dit schitterende landhuis in expressionistische bouwstijl. Destijds ultra modern en populair bij de avant-garde. Een stijlvol buitenhuis vol vloeiende lijnen en asymmetrie, rijk aan detaillering. Het huis kwam in 1922 gereed. In datzelfde jaar overleed de schepper, architect Brinkman. De bewoner heeft ook niet lang van zijn buitenplaats kunnen genieten. Door de beurskrach van 1929 raakte hij bankroet en moest hij zijn buitenplaats verkopen. Het originele uiterlijk bleef bewaard.

In dit rijksmonument en toonbeeld van de Amsterdamse School is tegenwoordig Galerie Wildevuur gevestigd. De galerie, de bijgebouwen en de beeldentuin zijn een inspirerende ontmoetingsplek voor kunstenaars, kunstliefhebbers en -verzamelaars. Voorafgaand of na afloop van het concert kun je een wandeling maken door de beeldentuin, of je kiest de rode route (3,38 km) over het Landgoed.

Praktische informatie

  • Het concert vindt plaats in het bijgebouw naast het landhuis. Deze locatie is wel toegankelijk voor een rolstoel. De rest van de gebouwen, Galerie Wildevuur en de wandelroute zijn niet rolstoeltoegankelijk.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 6, 7 & 8 oktober 2023 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de vierde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 17 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boek direct' en vul bij stap 3 je promocode in. Deze promocode geeft recht op 30% korting op de prijs van 1 ticket. (exclusief horeca-arrangement)