Cultureel

Trio Soldat op Landgoed Hiemstrastate

Trio Soldat op Landgoed Hiemstrastate

Waar

Hiemstrastate

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 22,50
  • Ledenprijs€ 15,75

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Trio Soldat op Landgoed Hiemstrastate

Fortepiano, barokviool en barokcello klinken vandaag in de Hiemstrastate. Met de prachtige beelden uit de tuin op de achtergrond, speelt het Trio Soldat een van de meest geliefde pianotrio's ooit: Schuberts Pianotrio opus 100. Je weet wel, die met dat prachtige tweede deel, waarin je misschien de naderende dood van Schubert al aan voelt komen.

Programma

Trio Soldat
Cecilia Bernardini, viool,
Marcus van den Munckhof, cello
Keiko Shichijo, fortepiano

F. Schubert: Pianotrio nr. 2 in Es, op. 100
I. Allegro
II. Andante con moto
III. Scherzo: Allegro moderato
IV. Allegro moderato

Coronatoegangsbewijs

In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.

Expressionisme

Een stap in de jaren twintig, dit schitterende landhuis in expressionistische bouwstijl. Destijds ultra modern en populair bij de avant-garde. Een stijlvol buitenhuis vol vloeiende lijnen en asymmetrie, rijk aan detaillering. Het huis kwam in 1922 gereed. In datzelfde jaar overleed de schepper, architect Brinkman. De bewoner heeft ook niet lang van zijn buitenplaats kunnen genieten. Door de beurskrach van 1929 raakte hij bankroet en moest hij zijn buitenplaats verkopen. Het originele uiterlijk bleef bewaard.

In dit rijksmonument en toonbeeld van de Amsterdamse School is tegenwoordig Galerie Wildevuur gevestigd. De galerie, de bijgebouwen en de beeldentuin zijn een inspirerende ontmoetingsplek voor kunstenaars, kunstliefhebbers en -verzamelaars.

Voorafgaand of na afloop van het concert kun je een individuele wandeling maken door de beeldentuin, of je kiest de rode route (3,38 km) over het Landgoed. Landgoed Hiemstrastate is niet toegankelijk voor rolstoel afhankelijk publiek.

Praktische informatie:

De zaal waar het concert plaatsvindt is in het bijgebouw naast het landhuis. Galerie Wildevuur is niet rolstoel toegankelijk.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 8, 9  en 10 oktober 2021 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 19 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 
Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer' en vul bij stap 3 je promocode in. 

logo