Ga direct naar inhoud
Nieuws

Landgoed Hiemstrastate is unieke locatie voor NMF Kamermuziekfestival

20 juli 2023 | Sanne van Gemerden

In het weekend van 6 tot 8 oktober opent Natuurmonumenten de deuren van cultureel erfgoed voor het NMF Kamermuziekfestival. Op zeventien bijzondere locaties kunnen bezoekers genieten van kleinschalige optredens met unieke muziekinstrumenten. Landgoed Hiemstrastate is een van de cultuurhistorische locaties waar een uiteenlopend muzikaal programma wordt aangeboden.

Hiemstrastate

De musici

Op vrijdagmiddag om 15.00 uur opent het Het Aloysia Trio het muzikale weekend op historische instrumenten, twee pianotrio's; Haydns 73ste symfonie en Mozarts 17e strijkkwartet Op zaterdagmiddag neemt het Skazka kwartet plaats en brengt muziek ten gehore van Claude Debussy. En als laatste op zondagmiddag het Rembrandt Frerichs trio. Hun muziek en composities gaan terug in de tijd of zijn hun tijd ver vooruit. Culturen, tradities en kunstvormen stromen in elkaar over; een unieke klankwereld.

Kaarten hier te koop

Hiemstrastate

Landgoed Hiemstrastate

Expressionisme Landgoed Hiemstrastate

Een stap in de jaren twintig, dit schitterende landhuis in expressionistische bouwstijl. Destijds ultra modern en populair bij de avant-garde. Een stijlvol buitenhuis vol vloeiende lijnen en asymmetrie, rijk aan detaillering. Het huis kwam in 1922 gereed. In datzelfde jaar overleed de schepper, architect Brinkman. De bewoner heeft ook niet lang van zijn buitenplaats kunnen genieten. Door de beurskrach van 1929 raakte hij bankroet en moest hij zijn buitenplaats verkopen. Het originele uiterlijk bleef bewaard. In dit rijksmonument en toonbeeld van de Amsterdamse School is tegenwoordig Galerie Wildevuur gevestigd. De galerie, de bijgebouwen en de beeldentuin zijn een inspirerende ontmoetingsplek voor kunstenaars, kunstliefhebbers en -verzamelaars. Voorafgaand of na afloop van het concert kun je een wandeling maken door de beeldentuin, of je kiest de rode route (3,38 km) over het Landgoed.

Voor het volledige programma en het reserveren van kaarten kijk hier .

Trailer NMF Kamermuziekfestival 2023

Sanne van Gemerden
Sanne van Gemerden