Ga direct naar inhoud
Nieuws

NMF Kamermuziekfestival bij Landgoed Hiemstrastate

23 augustus 2023

In het weekend van 6 tot 8 oktober opent Natuurmonumenten de deuren van cultureel erfgoed voor het NMF Kamermuziekfestival. Op zeventien bijzondere locaties kunnen bezoekers genieten van kleinschalige optredens met unieke muziekinstrumenten. Op Landgoed Hiemstrastate wordt een uiteenlopend muzikaal programma aangeboden. Van barok tot hedendaags, van klassieke hits tot jazz muziek. Dat wil je niet missen!

NMF Kamermuziekfestival

Spectaculair muzikaal programma op Landgoed Hiemstrastate

Geniet op vrijdagmiddag van de klanken van Trio Aloysia. Jonas Krebs (viool) en Mar Bonet Silvestre (cello) en Rachel Doubijanski (fortepiano) spelen werken van Haydn en Mozart op Landgoed Hiemstrastate. Op zaterdag is het podium voor het Skazka Kwartet. Ook de zondag biedt een betoverend programma met het Rembrandt Frerichs Trio. Dit ensemble staat internationaal bekend om hun nieuwsgierige blik en vernieuwende samenwerkingen die Jazz steeds een nieuwe richting geven. Het trio was genomineerd voor twee Edisons. Pianist Rembrandt Frerichs heeft een fortepiano van het NMF in bruikleen, gebouwd door Chris Maene, een kopie van een Walter (Wenen, 1805).

Kijk hier voor het volledige programma en het reserveren van kaarten. 

Passie voor cultureel erfgoed

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) organiseren het festival dit najaar voor de vierde keer. Drie dagen lang brengen 135 bekende musici en jonge natuurtalenten cultureel erfgoed door heel Nederland tot leven. Geïnspireerd door de natuur, de locatie of het instrument dat zij bespelen. In totaal zijn er ruim zestig optredens. Van schemerconcerten in een natuurlijk amfitheater bij Landgoed Haarzuilens, tot een kinderconcert in de Koeienzaal of muzikale wandelingen over Buitenplaats De Tempel. En van swingende rhythm ‘n blues in een oude hoeve op de Veluwe, tot intieme strijkensembles bovenop een berg in een kluizenaarswoning, uitkijkend over het Geuldal.

Boswachters van Natuurmonumenten vertellen ter plaatse over de unieke gebouwen en het omringende landschap, terwijl de muziek het verhaal vertelt van de soms eeuwenoude instrumenten. Veel deelnemende musici, onder wie Nino Gvetadze, Adinda van Delft, Rembrandt Frerichs, Merel Vercammen, Judith van der Klip, het Dudok Quartet en de gebroeders Spronk, bespelen een instrument dat zij in bruikleen hebben van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF). Voor het volledige programma en het reserveren van kaarten kijk op kamermuziekfestival.