Ga direct naar inhoud
Nieuws

Aandacht voor broedseizoen in de Korendijkse Slikken

13 maart 2024 | Dionne Schouten-Heinrici

Het is broedseizoen! De wandelroute in het ruigere gedeelte van de Korendijkse Slikken is dicht van 15 maart tot en met 15 juli. Hierdoor kunnen de vogels in het gebied zich in alle rust op hun kroost richten.

Bruine Kiek

In het gebied komen bijzondere broedvogels voor, zoals blauwborst, bruine kiekendief en baardman. Vooral de kiekendief is gebaat bij rust tijdens de broedperiode. Deze vogel broedt in het riet waardoor wandelende bezoekers direct voor verstoring kunnen zorgen. Het rondje 'Pit', dat vanaf de parkeerplaats aan de Westdijk over de Leenherengorzenpolder langs het water de Pit loopt, is wel het hele jaar toegankelijk.

Wil je meer weten over het broedseizoen en de maatregelen die we nemen? Bekijk dan onderstaande video!

Hoe helpen we de natuur in het broedseizoen?

Deze video is onderdeel van de reeks ‘Natuurlijke keuzes’: In ons beheer maken wij keuzes ten gunste van de natuur. We spreken daarmee ook wel van natuurlijke keuzes. Voor veel bezoekers, misschien zelfs ook wel voor u, zijn deze keuzes echter helemaal niet logisch of natuurlijk. Aan de hand van korte video’s laten we je zien wat er achter bepaalde keuzes schuil gaat. Dat we soms de veiligheid moeten garanderen, dat we soms naar het grotere plaatje moeten kijken. Maar wat het ook is, we doen het weloverwogen.

Dionne Schouten
Dionne Schouten-Heinrici

Boswachter Communicatie en Beleven