Ga direct naar inhoud

De Slotplaats speurtocht van OERRR

In de greppel, langs het pad, bij een omgevallen boom. Langs de rode wandelroute op De Slotplaats zijn allerlei dieren en andere dingen verstopt. Aan de hand van deze speurkaart met foto’s ga jij op zoek. Kun je ze alle 10 vinden?

Speurtocht van OERRR

Deze speurtocht voert je over het eeuwenoude landgoed De Slotplaats, dat behoort tot één van de grotere Friese bosgebieden. Je volgt de rode pijtjes van de wandelroute 'Ronde van Knoop'. Langs de route zijn tien silhouetten van een dier of iets anders verstopt. Kijk dus goed om je heen! Kun jij de puzzel oplossen?

De start van de speurtocht is bij het winkeltje van De Slotplaats. Daar eindigt de tocht vervolgens ook weer. Aansluitend kun je nog gaan ravotten in de Speelnatuur van OERRR.

Praktisch

  • De speurtocht kost € 3,50 en OERRR leden betalen € 2,50.
  • Je kunt de speurtocht het hele jaar door kopen in de winkel naast de Speelnatuur van OERRR of in het restaurant. Kijk hier voor de openingstijden: www.deslotplaatsbakkeveen.nl.
  • De speurtocht start en eindigt bij de winkel. 
  • De speurtocht duurt ongeveer 1,5 uur en is geschikt voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar oud. 
  • De tocht loopt gedeeltelijk door een hondenlosloopgebied. 
  • De route is onverhard en zo'n 2,5 kilometer lang. Er staan verschillende bankjes langs de route. 
  • Na de wandeling kun je nog even nagenieten op het terras van restaurant De Slotplaats.

OERRR is overal

Zodra een kind de deur uitstapt, stapt het in OERRR. Want OERRR is overal: op straat, in de tuin en in het bos. OERRR is lekker buiten spelen, fantaseren, klimmen, klauteren en knutselen. Een prachtige wereld ontdekken en spannende dingen in de natuur beleven. Gezond, gratis en altijd beschikbaar. Ben jij al lid?

Speurtocht van OERRR

Speurtocht van OERRR

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Parkeerplaats Foarwurker Wei