Ga direct naar inhoud

Groepsuitje Rijk van Nijmegen

Op zoek naar een leuk uitje met collega's, familie of vrienden? Ga eens op pad met een van de excursieboswachters van Natuurmonumenten in op de Mookerheide, Heumensoord of Landgoed Mookerheide. Leuk als teamuitje, maar ook als onderbreking van een vergadering.

Excursie in het bos

Op pad met een boswachter geeft iets extra's aan de wandeling door de natuur. Wordt geïnspireerd door de verhalen van de natuur en kom meer te weten over het gebied. 

Meestal duurt een tocht 1,5 - 2 uur. De excursieboswachter neemt jullie mee door Heumensoord, de Mookerheide of het bijzondere Landgoed Mookerheide. Natuurlijk is een lunchwandeling of korter programma ook mogelijk.

Het Rijk van Nijmegen staat bekend om de weidse vergezichten en de vele hoogteverschillen. We stellen de gebieden graag aan je voor. 

Heumensoord 
Vlakbij Nijmegen vind je hier rust en ruimte. En dat zo dicht bij de stad. Geniet van de statige beukenlanen, bloeiende rododendrons en open heideterreinen. Onderweg ontdek je kleine en grote verrassingen, van prachtige nesten van de rode bosmier tot de oude Romeinse wachttoren. 

Landgoed Mookerheide
Het jugendstil jachtslot staat fier bovenop de 'heuvel' met daaromheen een prachtig landgoed met bos, hei en een parkbos. Nu nog in de steigers, maar vanaf 2023 in volle pracht en praal. De verhalen zijn er talrijk. Breng een bezoekje en waan je terug in de tijd bij de kassen, het slot en de tuinen. 

Natuurgebied Mookerheide 
Kenmerkend zijn de vergezichten vanaf de stuwwal. Waan je in het buitenland vanaf de uitzichtpunten op de Maas en de kerk van Cuijk. Dwaal heerlijk rond over het landgoed en geniet van de cultuurhistorie. Wie weet spot je een zandhagedis of zelfs een gladde slang. Loop je mee naar de Mookerheide?

Aanvraagformulier
Neem voor alle mogelijkheden contact op met de boswachters via het aanvraagformulier. Sla het formulier op onder een eigen naam en mail het naar [email protected]. Het liefst ontvangen we je verzoek uiterlijk 4 weken van tevoren.

Vanwege de restauratiewerkzaamheden plannen we vanaf december 2023 weer rondleidingen in het jachtslot. De timing en planning zijn onder voorbehoud en de exacte aanvang van de rondleidingen is op dit moment nog niet bekend. Door de enorme aanvraag aan excursies vragen wij je een datum te plannen in 2024.
Een excursie door het gebied is ook zeer de moeite waard. Daarbij komen historie, restauratie en natuur aan bod.

 

Kosten:

Excursie overdag zonder bezoek jachtslot:
Maximaal 15 personen per groep / per gids.
Niet leden: € 140,- per groep inclusief BTW.
Leden: € 98,- per groep inclusief BTW.

Excursie overdag met bezoek jachtslot ( aanvangstijd tot 18.00 uur)
Maximaal 12 personen per groep / per gids.
Niet leden: € 171,50 per groep inclusief BTW.
Leden: € 120,50 per groep inclusief BTW.

Excursie avond (aanvangstijd na 18.00 uur)
Maximaal 12 personen per groep / per gids.
Niet leden: € 245,- per groep inclusief BTW.
Leden: € 171,50 per groep inclusief BTW.

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid