Ga direct naar inhoud

Groepsuitje Rijk van Nijmegen

Op zoek naar een leuk uitje met collega's, familie of vrienden? Ga eens op pad met een van de excursieboswachters van Natuurmonumenten in op de Mookerheide, Heumensoord of Landgoed Mookerheide. Leuk als teamuitje, maar ook als onderbreking van een vergadering.

Excursie in het bos

Op pad met een boswachter

De excursieboswachter neemt jullie mee door Heumensoord, de Mookerheide of het bijzondere Landgoed Mookerheide. Natuurlijk is een lunchwandeling ook mogelijk. Gemiddeld duurt een excursie 1,5 - 2 uur. We ontvangen je aanvraag graag minimaal 4 weken van tevoren.

Het Rijk van Nijmegen staat bekend om de weidse vergezichten en de vele hoogteverschillen. We stellen de gebieden graag aan je voor. 

Rondleiding Landgoed Mookerheide inclusief jachtslot

Het landgoed, sinds 2001 aangewezen als beschermd rijksmonument, bestaat uit een jugendstil jachtslot met daaromheen een park en tuinen. Het landgoed heeft een grote cultuurhistorische waarde, met oude lanen, historische tuinen, kassen en bruggetjes. Na afronding van de restauratie is het landgoed voor iedereen weer in volle glorie te beleven. Een rondleiding duurt 1,5 - 2 uur en vindt deels buiten en deels binnen plaats. Honden mogen helaas niet mee naar binnen. Er is een lift in het jachtslot tot de 2e etage, de toren is alleen per trap bereikbaar. Een rondleiding in combinatie met koffie/gebak, lunch of diner behoort uiteraard ook tot te mogelijkheden.

Aanvragen
Een groepsexcursie op het landgoed inclusief rondleiding in het jachtslot kun je aanvragen via [email protected]. Geef hierbij het volgende aan:

  • de voorkeursdatum
  • de gewenste aanvangstijd
  • de groepsgrootte

Kosten groepsexcursie jachtslot (exclusief consumpties)
€ 171,50 per groep inclusief BTW, maximaal 12 personen per groep / per gids. 

Zondagochtendexcursie jachtslot
Het is ook mogelijk om deel te nemen aan een rondleiding op zondagochtend van 10 tot 12 uur. Deze excursies worden op regelmatige basis georganiseerd: beschikbare tickets vind je hier. Deze zondagochtendexcursies zijn snel volgeboekt, nieuwe data worden per kwartaal toegevoegd. 

Heumensoord 

Vlakbij Nijmegen vind je hier rust en ruimte. En dat zo dicht bij de stad. Geniet van de statige beukenlanen, bloeiende rododendrons en open heideterreinen. Onderweg ontdek je kleine en grote verrassingen, van prachtige nesten van de rode bosmier tot de oude Romeinse wachttoren. 

Aanvragen
Een aanvraag voor een excursie op Heumensoord kun je sturen naar [email protected] - vermeld hierbij de gewenste datum, aanvangstijd en groepsgrootte. De boswachter neemt vervolgens contact met je op over de mogelijkheden.

Kosten
Aanvangstijd tot 18.00 uur
Maximaal 15 personen per groep / per gids.
Niet leden: € 140,- per groep inclusief BTW.
Leden: € 98,- per groep inclusief BTW.

Aanvangstijd na 18.00 uur
Maximaal 12 personen per groep / per gids.
Niet leden: € 245,- per groep inclusief BTW.
Leden: € 171,50 per groep inclusief BTW.

Natuurgebied Mookerheide

Kenmerkend zijn de vergezichten vanaf de stuwwal. Waan je in het buitenland vanaf de uitzichtpunten op de Maas en de kerk van Cuijk. Dwaal heerlijk rond over het landgoed en geniet van de cultuurhistorie. Wie weet spot je een zandhagedis of zelfs een gladde slang. Loop je mee naar de Mookerheide? 

Aanvragen
Een aanvraag voor een excursie op de Mookerheide (buiten het landgoed) kun je sturen naar [email protected] - vermeld hierbij de gewenste datum, aanvangstijd en groepsgrootte. De boswachter neemt vervolgens contact met je op over de mogelijkheden.

Kosten
Aanvangstijd tot 18.00 uur
Maximaal 15 personen per groep / per gids.
Niet leden: € 140,- per groep inclusief BTW.
Leden: € 98,- per groep inclusief BTW.

Aanvangstijd na 18.00 uur
Maximaal 12 personen per groep / per gids.
Niet leden: € 245,- per groep inclusief BTW.
Leden: € 171,50 per groep inclusief BTW.

Overige excursies

Op www.natuurmonumenten.nl/agenda/rijk-van-nijmegen vind je alle excursies, inclusief rondleidingen in het jachtslot, die wij op dit moment aanbieden. Zodra er nieuwe rondleidingen beschikbaar zijn worden deze toegevoegd aan deze agenda. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid