Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Wandelen

Het bos ontwaakt Leuvenumse bossen

Het bos ontwaakt Leuvenumse bossen

10 km

Waar

Leuvenumse bossen

Vertrekpunt

  Parkeerplaats Poolseweg

  Poolseweg3852PW Ermelo

Kosten
Volwassen
 • Normaal€ 15,00
 • Ledenprijs€ 10,50
Kinderen
 • Normaal€ 7,50
 • Ledenprijs€ 5,25
 • € 5,25

Nog plek beschikbaar!

Activiteit

Het bos ontwaakt Leuvenumse bossen

Maak mee hoe het bos ontwaakt! Samen met de boswachter, in een kleine groep, ga je zo stil mogelijk het Veluwse bos in om te ervaren hoe in het bos de dag begint.

Zingende roodborsten

Het Leuvenumse Bos is een groot natuurgebied met mysterieus bos, stuivend zand, geurende heide en een stromende beek. Het barst er van de dieren. Nog voordat de zon opkomt ga je tijdens deze excursie het bos in. Zodra de eerste zonnestralen over de boomtoppen glijden ontwaakt het bos. Roodborsten en merels zingen hun mooiste lied, de winterkoning kwettert in de verte en spechten hameren op de bomen op zoek naar insecten.

Behalve vogels leven er nog veel meer dieren in het bos. Vroeg in de ochtend wroeten wilde zwijnen nog in de aarde en lopen edelherten door de struiken, op zoek naar een plek waar zij zich kunnen verstoppen. Wie weet hoor je ze schuiven en ritselen in de struiken. We doen ons best ze ook te zien.  

Uiteraard starten, of eindigen we de ochtend met een kop koffie/thee en iets lekkers. 

Praktische informatie

 • We raden je aan goede (wandel)schoenen te dragen
 • Deze tocht kan vanwege weersomstandigheden of te weinig deelname geannuleerd worden, het is daarom aan te raden je mobiele telefoonnummer te vermelden bij het reserveren
 • Om de kans op het zien van zwijnen en herten te vergroten  kan je het best donkere kleding dragen en geen parfum of aftershave op doen
 • Heb je een verrekijker? Neem hem mee


Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  Parkeerplaats Poolseweg
 • Poolseweg, 3852PW Ermelo (GD)
 • Voer 3852 PW Ermelo in je navigatiesysteem in of neem vanaf de A28 afslag 13 Harderwijk-Lelystad, dan de N302 richting Elspeet-Apeldoorn. Na 4 km eerste afslag linksaf nemen richting Leuvenum-Elspeet; de parkeerplaats is na ruim 2 km. aan de linkerkant, na hotel het Roode Koper. Als je niet naar Hotel Het Roode Koper gaat, dan daar ook niet parkeren. Vanaf de A1 afslag Kootwijk nemen en over de N302 richting Harderwijk; op de rotonde Nieuw Milligen rechtdoor richting Harderwijk; na 8 km rechtsaf richting Leuvenum-Staverden; voorbij hotel de Zwarte Boer 1e onverharde weg rechtsaf is de parkeerplaats.

logo