Ga direct naar inhoud
Nieuws

Herbestemming bijgebouwen Hompesche Molen

09 november 2023 | Kay Jans

Om cultureel erfgoed te bewaren voor de toekomst, onderhouden én exploiteren we onze gebouwen. Zo restaureerden we de Hompesche Molen al in 2015. Nu krijgen de bijgebouwen een nieuwe bestemming. Begin november heeft gemeente Maasgouw de omgevingsvergunning verleend. Dat brengt ons een stap dichterbij de uitvoering.

lege schuur Hompesche Molen

Interne verbouwing schuren en molenaarshuis

Het totale plan bestaat uit het verbouwen van de twee bestaande schuren tot multifunctionele gebouwen, en het opknappen en kleinschalig herindelen van de ruimtes in het molenaarshuis. Zo ontstaan er meer mogelijkheden voor het gastvrij ontvangen van bezoekers en het vieren van bijzondere momenten op deze locatie. Denk aan bruiloften, jubilea en familiebijeenkomsten. Ook voor vergaderingen kun je hier straks terecht.

Op de projectpagina vind je uitgebreide informatie over de verbouwingsplannen

Omgevingsvergunning 

Op 3 november 2023 heeft de gemeente Maasgouw de omgevingsvergunning verleend voor de verbouwingsactiviteiten. De publicatie hiervan is te vinden op mijn www.overheid.nl. Tegelijkertijd met de inzage- en bezwaartermijn vinden al enkele voorbereidende werkzaamheden plaats, zoals het inrichten van de bouwplaats. 

Gefaseerde aanpak 

De uitvoering van het totale plan vindt plaats in twee fasen. In de eerste fase pakken we de vaste, nu nog leegstaande schuur en het molenaarshuis aan. De tweede fase bestaat uit het verbouwen van de vrijstaande schuur, waar nu het horeca-uitgiftepunt is.

Planning

Streven is om eind 2023 te kunnen starten met de verbouwingsactiviteiten in de vaste, leegstaande schuur en het molenaarshuis (fase 1). Deze fase duurt naar verwachting zo'n half jaar. Meer informatie over de werkzaamheden en de gevolgen daarvan volgt in aanloop naar de start van de uitvoering. De planning voor het aanpakken van de vrijstaande schuur (fase 2) is nog niet bekend.

Meer informatie 

Via de projectpagina houden we iedereen op de hoogte van de voortgang of actualiteiten. Heb je een specifieke vraag of melding? Neem dan contact op met projectleider Nick Opbroek via [email protected] of via [email protected].

Molen met bijgebouwen

De molen met ervoor het molenaarshuis en de vaste schuur en rechts de vrijstaande schuur.

Kay
Kay Jans