Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurgebied

Munsterman

  das

  Welkom in Munsterman

  Natuurgebied Munsterman bij Beekbergen is een rustgebied waar dieren als das, ree en wespendief zich niet hoeven te bekommeren om bezoekers van buitenaf. In de natuur van dit stuifzandgebied vinden zij een veilig onderkomen.

  Frank Theunissen
  Frank Theunissen

  Boswachter van dit gebied

  Meer over Munsterman
 • Over het gebied

  Rustig wonen in het bos

  Munsterman ligt ingeklemd tussen campings en doorgaande wegen. Om de bijzondere dieren die hier leven toch rust te bieden is het natuurgebied niet toegankelijk voor het publiek.

  Van stuifzand naar naaldbos

  Vroeger was Munsterman een stuifzandgebied. Dit zie je nog terug aan bijvoorbeeld de Immenberg, een heuvel in het noordoosten van het gebied. Deze ontstond door een opeenhoping van zand, net als de randwal aan de noordkant van Munsterman. Deze wal van stuifzand beschermde vroeger de omliggende bouwlanden tegen overstuivend zand. De naaldbomen die je nu in het natuurgebied ziet, zijn geplant in de negentiende eeuw.

  Wat kun je in natuurgebied Munsterman doen?

  Hoe is natuurgebied Munsterman te bereiken?

  Het natuurgebied is niet toegankelijk voor het publiek.

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

  Direct naar

  logo