Ga direct naar inhoud

Uitkijkpunt achter de schaapskooi, Nationaal Park Veluwezoom

Neem net buiten het bos het zigzagpad naar boven en laat je overweldigen door het weidse uitzicht over de heideheuvels. Wat een machtig landschap strekt zich hier uit! Geniet van de rust op deze plek waar geen gemotoriseerd verkeer in de buurt is. Pak je verrekijker erbij en speur naar vogels. Goede kans dat je ook IJslandse paarden in beeld krijgt, en misschien zie je wel een hert of wild zwijn!

Iedereen kan genieten van het schitterende uitzicht

In alle seizoenen is het landschap hier adembenemend: in augustus kleurt de heide paars tot aan de horizon, in de herfst zie je de losse, monumentale bomen en de bosranden in gouden herfstkleuren veranderen en in winters met sneeuw waan je je in de bergen. De grootsheid van het gebied is overweldigend, en toch is deze plek goed bereikbaar. Op slechts anderhalve kilometer van het bezoekerscentrum in Rheden en ook prima toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel of scootmobiel, dankzij het zigzagpad en het speciale hek bij de schaapskooi. Natuurlijk vind je eenmaal boven een bankje om even op adem te komen.

Bereikbaarheid

  • Vanuit het Bezoekerscentrum Veluwezoom leidt een route je hiernaartoe
  • Bezoekerscentrum Veluwezoom is toegankelijk voor mensen in een rolstoel; er is ook een rolstoeltoegankelijk toilet
  • Dankzij een speciaal hek bij de schaapskooi kunnen bezoekers in een rolstoel of scootmobiel zelfstandig naar het uitzichtpunt toe

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  • Bezoekerscentrum Veluwezoom