Ga direct naar inhoud
Natuurgebied

Op Hees

  Op Hees wandelen in bos

  Welkom in Op Hees

  Wandel of fiets door het afwisselende natuurgebied Op Hees, vlak bij Soest. Onderweg kom je bos, akkers en misschien zelfs wilde dieren tegen! Op Hees is onderdeel van ‘De Laagte van Pijnenburg’, die loopt van Soest tot Maartensdijk.

  Meer over Op Hees
  • Nieuws

  Over het gebied

  Op Hees heeft veel te bieden: naaldbos, loofbos, akkers en graslanden. Authentieke houtwallen scheiden het bouwland. Door de fraaie wisselwerking tussen bos en open ruimte kun je hier prachtig wandelen en fietsen.

  Bekijk hier de toekomstvisie van Op Hees en Soesterveen

  Kom wilde dieren in de natuur tegen

  Wie goed om zich heen kijkt en niet te luidruchtig is, komt reeën en eekhoorns tegen. Ook de boommarter en das verschuilen zich in het bos. In het natuurgebied leven ook roofvogels zoals de buizerd en de havik. De boswachters hebben sloten en greppels afgedamd, zodat er poelen zijn ontstaan. In de poelen leven zeldzame kamsalamanders.

  Wat kun je in het natuurgebied doen?

  • Het natuurgebied grenst aan het bos van Paleis Soestdijk. Bewonder het paleis van een afstandje of ga op bezoek! Het paleis ligt op zo’n anderhalve kilometer afstand.

  • Combineer Op Hees met een bezoek aan de Hoeve Ravenstein: een biologische (kinder)boerderij met winkel, pluktuin en speeltoestellen.

  • Bekijk ook onze wandelroutes in Utrecht.

  • Wil je een (sport)activiteit of evenement organiseren in Op Hees? Vraag dan eerst toestemming aan.

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

  Op Hees

  Nieuws