Ga direct naar inhoud
Nieuws

Indringende theatervoorstelling op het Oudemirdumerklif

22 februari 2022 | Hanneke Wijnja

In de nazomer van 2022 presenteren muziektheatergezelschap Orkater en Schouwburg De Lawei in het kader van Arcadia 2022 een unieke muziektheatervoorstelling op het Oudemirdumerklif: 'Het Verdriet van de Zuiderzee'. Voor leden van Natuurmonumenten zijn er op 14 augustus twee exclusieve voorstellingen.

Het Verdriet van de Zuiderzee

Na het succesvolle Lost in the Greenhouse nu Het Verdriet van de Zuiderzee! Een indringende muziektheatervoorstelling aan de rand van het IJsselmeer, boven op het Oudemirdumerklif met een weids uitzicht over het water dat alles nog weet. Wie tijdens het boeken van een ticket lid wordt van Natuurmonumenten, ontvangt meteen 10 euro korting!

"Natuurmonumenten vindt het belangrijk dat de interessante en soms schrijnende verhalen worden verteld over hoe ons landschap is ontstaan. De voorstelling 'Het Verdriet van de Zuiderzee' vertelt zo'n verhaal, en we hopen daarmee bij te dragen aan bewustwording over de verantwoordelijkheid die de mens heeft voor onze natuur, in alle beslissingen die we nemen."

Hanneke Wijnja, boswachter communicatie en beleven, Natuurmonumenten

Het verdriet van de Zuiderzee

De afsluitdijk. Een knap staaltje waterwerken waar de hele wereld van opkeek. Het zorgde voor veiligheid, betere verbindingen en nieuw land. Maar met de bouw stierf een zee. Het Verdriet van de Zuiderzee staat stil bij de gevolgen voor de mensen, de vogels en de vissen en bij de transformatie van het landschap en het water zelf.

Aan de hand van verhalen over mensen en dieren die rond de Zuiderzee leefden wordt de heimwee naar een verloren zee voelbaar gemaakt. Op de melancholische muziek van Sytze Pruiksma en Radek Fedyk bezingt een koor van vogels een universeel en urgent thema: de onomkeerbare impact van het ambitieuze wroeten, graven, slopen en bouwen van de mens.

Exclusieve ledendag

Voor bestaande Natuurmonumenten leden is er op zondag 14 augustus een speciale ledendag met een voorstelling om 15:30 uur en om 19:30 uur. Je kunt voor deze dag tickets boeken via www.lawei.nl/natuurmonumenten. Bij deze voorstellingen is er onder andere een exclusieve inleiding van de regisseur van de voorstelling, Geert Lageveen. Vergeet niet je ledenpas mee te nemen naar de voorstelling. Je mag per lidmaatschap nog één extra kaartje bijbestellen.

Het Verdriet van de Zuiderzee komt tot stand in samenwerking met Natuurmonumenten en Kunstkring Gaasterland. 

Kaartverkoop op www.verdrietvandezuiderzee.nl

Speelperiode 10 augustus t/m 11 september als onderdeel van Arcadia 2022

Première zaterdag 13 augustus 2022

Hanneke Wijnja
Hanneke Wijnja