Ga direct naar inhoud

Ruik, proef en beleef het boerenleven rond Rotterdam tijdens de ‘Rotterdam de boer op! dagen’

Ruik, proef en beleef het boerenleven rond Rotterdam tijdens de ‘Rotterdam de boer op! dagen’

Waar

Rotterdams platteland

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal: Gratis
  • Ledenprijs: Gratis
Kinderen t/m 12 jaar
  • Normaal: Gratis
  • Ledenprijs: Gratis
Activiteit

Ruik, proef en beleef het boerenleven rond Rotterdam tijdens de ‘Rotterdam de boer op! dagen’

Tijdens deze ‘Rotterdam de boer op! dagen’ kun je een kijkje achter de schermen nemen, meedoen met rondleidingen, workshops en bijvoorbeeld boerenproducten kopen. Zo ontdek en leer je meer over de lekkere en duurzame producten die van het Rotterdamse platteland komen, ontmoet je de boeren die met hart voor de natuur produceren én kun je zelf ervaren hoe zij samenwerken met de natuur. Kijk voor een overzicht van de deelnemende locaties op www.eetnatuurlijklokaal.nl.

Beleef een boerenbedrijf met hart voor natuur

Tijdens dit weekend ontmoet je de boeren rondom Rotterdam die zich inzetten voor de productie van voedsel én voor de natuur. Zo zie je hoe de boeren op hun boerderijen te werk gaan en ontdek je dat er op hun boerenbedrijven ook ruimte is voor bloemen, wormen, bijen, vlinders en vogels. Er zijn speurtochten, proeverijen, rondleidingen, vogelexcursies en nog veel meer.

Je kunt bijvoorbeeld smullen van biodiverse streekproducten, aansluiten bij een excursie over akkervogels, zien hoe van vers gerooide aardappelen uit de Hoeksche Waard heerlijke chips worden gebakken, of ontdekken hoe belangrijk wormen zijn voor een gezonde bodem. Leer hoe een Herenboerderij in Midden-Delfland op een duurzame manier voedsel produceert voor 200 gezinnen of kom rauwe melk proeven, vers van de melktap.

Op eetnatuurlijklokaal.nl vind je alle deelnemende locaties en activiteiten. Voor sommige activiteiten is vooraf aanmelden vereist. Ga jij langs bij deze boeren die het verschil maken voor de natuur?

Ontmoet boeren in en rondom Rotterdam

De Rotterdam de boer op! dagen worden dit jaar al weer voor de 2e keer georganiseerd door ‘Rotterdam de boer op! ‘. Rotterdam de boer op! is een initiatief van Natuurmonumenten en een coalitie van 23 partners, die dankzij een financiële bijdrage van de Nationale Postcode Loterij werken aan meer biodiversiteit op het platteland, natuurlijk geproduceerd eten in de stad én een goede boterham voor groene boeren. De Rotterdam de boer op dagen worden georganiseerd om Rotterdammers zich meer betrokken te laten voelen bij het landschap rondom hun stad en hen bewuster te maken dat ze via hun boodschappenmandje een bijdrage kunnen leveren aan dat landschap.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid