Ga direct naar inhoud
Nieuws

Geslaagde Open Dag

27 juni 2024 | Lysan Wolf

Begin deze maand organiseerden we net als vorig jaar een Open Dag in de ENCI-Groeve. Dit jaar stond de Open Dag in het teken van het idee 'Levend Krijt'. Bezoekers liepen ongeveer de toekomstige route van het beleefpad. Dankzij doeken met daarop tekeningen en informatie van vrijwilligers, konden bezoekers zich een beeld vormen van het concept 'Levend Krijt, een beleefpad door de ENCI-groeve'.

Open Dag ENCI-groeve 1 juni

Opzet van de dag

Langs de route stonden op verschillende plekken vrijwilligers en medewerkers van Natuurmonumenten om de plannen toe te lichten en mensen te vragen wat zij van het plan vinden. In de voormalige Bistro Hoffmanni was er uitgebreid gelegenheid om in gesprek te gaan en ideeën en suggesties achter te laten.

Opbrengst

Ondanks de regen bezochten 230 bezoekers de Open Dag. Samen schreven zij honderden kaartjes vol feedback en aanvullende ideeën. Alle feedback is uitgewerkt en na de zomer gaan we deze en andere feedback verwerken in de verdere uitwerking van Levend Krijt. Hieronder een kleine greep uit de honderden briefjes.

'Het moet vooral geen kermis worden.'

'Dank voor de mogelijkheid om door de groeve te lopen, afgelopen zaterdag. Complimenten voor jullie communicatieve houding'.

'Mooie wandeling op het toekomstige beleefpad, prachtige plannen, het informatieve spreekt aan vooral voor de kinderen.'

'Ik hoop dat er niet teveel bouwwerken komen zoals een kooiconstructie, misschien alle bouwwerken op 1 plek?'

'Laat de situatie zoals die nu is, laat de natuur zijn werk doen.'

'Mooi dat natuurbehoud vooropstaat'.

'Ik wil graag weten welke vogels ik zie en hoor'

feedback geven in Hoffmanni

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Abonneer je hier op de nieuwsbrief of kijk regelmatig op nm.nl/levendkrijt

Lysan Wolf
Lysan Wolf

Boswachter Communicatie & Beleven Sint-Pietersberg, Maastricht