Ga direct naar inhoud
Terug

MTB-route Parkstad Heerlen / Imstenraderbos

Waar: Strijthagerbeekdal

MTB route Heerlen
1 uur 19
21,3 km

Over de route

Het Imstenraderbos ligt in Zuid-Limburg vlakbij Heerlen. Dat betekent dat je er een paar flinke klimmetjes kunt verwachten. De route is af en toe best een uitdaging. Maar niet voor niets: het uitzicht is er adembenemend mooi. De mountainbikeroutes voeren je over hellingen en heuveltoppen, langs beekjes en door dalen.

Gemarkeerde route

De route is gemarkeerd met het zwarte internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Support via de MTB-Framesticker Zuid-Limburg

Voor deze route is het bezit van de MTB-Framesticker Zuid-Limburg niet verplicht, maar gewenst. Deze card is een regionaal product en met jouw bijdrage steun je het onderhoud aan het onderhoud aan de routes en aan de natuur.

Je kunt de MTB-Framesticker Zuid-Limburg hier online bestellen.

Natuurmonumenten werkt namelijk in deze regio actief samen met de stichting Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg (MOZL). Deze belangenorganisatie ontwikkelt en onderhoudt in samenwerking met terreinbeheerders en MTB-clubs de zorgvuldig uitgewerkte routestructuur.

Er zijn behalve deze route nog meer MTB-routes in de omgeving van deze prachtige route. Klik hier voor meer informatie over deze en andere routes en over MOZL

Waar kun je starten

Geelgors in het Strijthagerbeekdal
Startpunt

Bikepark Strijthagen

Startpunt MTB-route Strijthagen

  Wat kom je onderweg tegen?

  Praktische informatie

  • Huisregels

   Respecteer de Natuur; de MTB-route is speciaal aangelegd om te voorkomen dat er door kwetsbare natuur wordt gefietst. We verzoeken je dan ook om niet buiten de route of buiten andere fietspaden te gaan. Dank je!
  • T Koffiehuuske

  • Heerlen, Boscafé de Admiraal

  • Restaurant/brasserie La Valeur

  Meer routes in de buurt

  Bekijk alle routes