Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurgebied

Strijthagerbeekdal

Geelgors in het Strijthagerbeekdal

Welkom in Strijthagerbeekdal

In het Strijthagerbeekdal komen veel planten en dieren voor die kenmerkend zijn voor het Zuid-Limburgse beekdallandschap, zoals paarbladig goudveil, bittere veldkers, geelgors, das en veel dagvlinders. De steile hellingen van het beekdal zijn bebost, de minder steile hellingen zijn voornamelijk in gebruik als gras- en bouwland.

Natuurmonumenten

Boswachter van dit gebied

Meer over Strijthagerbeekdal
  • Nieuws
  • Routes
  • Over het gebied

    In het Strijthagerbeekdal komen veel planten en dieren voor die kenmerkend zijn voor het Zuid-Limburgse beekdallandschap, zoals paarbladig goudveil, bittere veldkers, geelgors, das en veel dagvlinders.

    De steile hellingen van het beekdal zijn bebost, de minder steile hellingen zijn voornamelijk in gebruik als gras- en bouwland.

    Das Natuurmonumenten

    Vleermuizen

    In dit natuurgebied liggen de boerenhoeves Winselerhof, waar de Strijthagerbeek ontspringt, en Overste Hof, dat is omringd door schraal grasland. Langs de beek liggen diverse bronnen met bronvegetatie. Het kwelwater wordt afgevoerd naar de beek.

    Kasteel Strijthagen met hoeve, watermolen en ijskelder dateert uit het midden van de zestiende eeuw. In de ijskelder overwinteren vleermuizen.

    Beboste helling Strijthagerbeekdal

    Contact Natuurmonumenten

    Heb je een vraag over het natuurgebied Strijthagerbeekdal? Neem dan contact op via onderstaande gegevens.

    Beheereenheid Zuid-Limburg

    Schaapskooiweg 101 6414 EL Heerlen

    T (045) 521 25 22

    Je kunt ook bellen met Bezoekerscentrum Brunssummerheide (045) 563 03 55.

    Bezoekersinformatie

    Bereikbaarheid

    Praktisch

    Extra informatie

    Strijthagerbeekdal

    Nieuws van de boswachter

    Direct naar

    logo