Ga direct naar inhoud
Natuurgebied

Strijthagerbeekdal

Geelgors in het Strijthagerbeekdal

Welkom in Strijthagerbeekdal

In het Strijthagerbeekdal komen veel planten en dieren voor die kenmerkend zijn voor het Zuid-Limburgse beekdallandschap, zoals paarbladig goudveil, bittere veldkers, geelgors, das en veel dagvlinders. De steile hellingen van het beekdal zijn bebost, de minder steile hellingen zijn voornamelijk in gebruik als gras- en bouwland.

Natuurmonumenten

Boswachter van dit gebied

Meer over Strijthagerbeekdal

Over het gebied

In het Strijthagerbeekdal komen veel planten en dieren voor die kenmerkend zijn voor het Zuid-Limburgse beekdallandschap, zoals paarbladig goudveil, bittere veldkers, geelgors, das en veel dagvlinders.

De steile hellingen van het beekdal zijn bebost, de minder steile hellingen zijn voornamelijk in gebruik als gras- en bouwland.

Das Natuurmonumenten

Vleermuizen

In dit natuurgebied liggen de boerenhoeves Winselerhof, waar de Strijthagerbeek ontspringt, en Overste Hof, dat is omringd door schraal grasland. Langs de beek liggen diverse bronnen met bronvegetatie. Het kwelwater wordt afgevoerd naar de beek.

Kasteel Strijthagen met hoeve, watermolen en ijskelder dateert uit het midden van de zestiende eeuw. In de ijskelder overwinteren vleermuizen.

Beboste helling Strijthagerbeekdal

Contact Natuurmonumenten

Heb je een vraag over het natuurgebied Strijthagerbeekdal? Neem dan contact op via onderstaande gegevens.

Beheereenheid Zuid-Limburg

Mail: [email protected]

Telefoon: (045) 521 25 22

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Strijthagerbeekdal

Nieuws