Ga direct naar inhoud

Bomenpartner

Arboretum Poort Bulten is een bomenpark in Twente met maar liefst 1000 verschillende soorten bomen. Een bijzondere mix van natuur, cultuur en Twentse textielhistorie. Eigenlijk is het een soort openluchtmuseum van bomen en heesters. Alleen fungeren hier bomen als kunstwerken, ze hebben een naambord en een duidelijke omschrijving in de digitale catalogus.

Bomen Arboretum Poort Bulten

Textielfabrikant Gelderman gaf tuinarchitect Springer opdracht om een arboretum aan te leggen. Springer schreef in 1916 ‘Niet alleen tijdgenooten, maar ook de nakomelingschap moet er van profiteren kunnen’.

Met passie werken aan internationale allure

Samen met vrijwilligers werken we met passie in en aan het park. De laatste jaren verbeterden we de waterhuishouding, vulden de digitale catalogus, ontwikkelden excursies en maakten rolstoelvriendelijke paden. Informatieborden pasten we aan en routefolders gingen in druk. In de kwekerij verzorgden we de stekken en we wisselden hierover op nationaal en internationaal niveau informatie uit met andere arboreta. Werkzaamheden die we willen continueren.

Bomensponsor

Help mee, word bomenpartner!

Voor het onderhoud van dit unieke stukje Twente vragen we hulp. In de nabije toekomst moeten we bruggetjes vervangen, het bijenhuis renoveren en zorgen voor een goed onderkomen voor de vrijwilligers. De waterhuishouding gaan we verder optimaliseren en naamplaatjes bij bomen willen we vervangen. Ook het reguliere beheer gaat natuurlijk gewoon door.

Wil jij, jouw bedrijf of jouw organisatie ons helpen? Bekijk het filmpje en neem contact met ons op. Of misschien nemen wij een dezer dagen wel contact met jou op om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Wandelen Arboretum Poort Bulten

Rust

We hielden in 2018 een onderzoek onder de bezoekers. De waardering voor het park is enorm, jaarlijks komen er meer dan 100.000 bezoekers. Zij vinden er hun plek om te wandelen, om te genieten van de rust en bijzondere bomen.

Generaties lang genieten

Slingerende paden rondom groepen bomen en verrassende doorkijkjes. Rond 1980 legde men ook een poelenlandschap aan. In het najaar wandel je door een kleurenpalet met bruine, gele en donkerrode tinten en in de lente is het genieten van de lichtgekleurde bloesems. Naast de bomencollectie is het inmiddels ook een uniek stuk natuur. Door uitgekiend maaiwerk en een goede waterhuishouding vinden we er nu zeldzame bloemen en de margrieten- en orchideeënvelden staan op het verlanglijstje van menig fotograaf.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid