Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vrijwilligersgroep Biessumerbos actief aan de slag met wilgenknotten

09 november 2022 | Hanne-Wil Kievitsbosch

Tijdens de inventarisatie van de werkzaamheden in het voorjaar was één van de wensen van de groep om de wilgen in het gebied te knotten. Afgelopen weekend gingen ze aan de slag onder leiding van een boomspecialist om de fijne kneepjes van het vak te leren.

Werkzaamheden vrijwilligersgroep Biessumerbos

Wilgenknotten

Op zaterdagochtend 5 november is de vrijwilligersgroep weer hard aan het werk geweest in het Biessumerbos. Onder de deskundige leiding van boomspecialist Rinck Zevenberg werden de vrijwilligers de kneepjes van het wilgenknotten bijgebracht. Hierbij werd geleerd hoe mooie hoge bomen beter in het zicht konden worden gezet. Tijdens deze ochtend is er veel snoeiwerk uitgevoerd en zijn een aantal wilgen geknot om de zichtlijnen rondom het erf van de Vossenheerd te verbeteren. Het resultaat mag er zijn!

Vervolg werkzaamheden 

De snoeiwerkzaamheden zullen de komende weken een vervolg krijgen. Een aannemer zal de komende tijd de grote werkzaamheden aan de essen in het bosgebied aanpakken. De essen lijden aan de essentaksterfte, veroorzaakt door een schimmel. Deze werkzaamheden zijn nodig in het kader van veiligheid en tegelijkertijd ook voor het vergroten van de biodiversiteit. Voor meer informatie lees je hier het nieuwsbericht over de werkzaamheden in het Biessumerbos. Na de werkzaamheden zullen de vrijwilligers helpen met de aanplant van nieuwe bomen en struiken op de open plekken in het bosgebied.

De vrijwilligers zijn tevreden met het resultaat. Tijdens de eerstvolgende werkochtend zullen er snoeiwerkzaamheden verricht worden langs de wandelpaden in het bosgebied.

 

Lijkt het je leuk om de vrijwilligersgroep te komen helpen om het Biessumerbos weer op orde te brengen? Stuur dan een e-mail naar: [email protected] 

Profielfoto HW
Hanne-Wil Kievitsbosch

Boswachter Communicatie & Beleven in Groningen en Noord-Drenthe