Word lid
Natuurgebied

Tiendgorzen

Natuurgebieden Tiendgorzen

Naast de pont naar Tiengemeten ligt het natuurgebied Tiendgorzen. De zeldzame noordse woelmuis is de meest bijzondere inwoner van dit natuurgebied.

Natuurmonumenten

Boswachter van dit gebied

Meer over Tiendgorzen

Over het gebied

Vlak bij Tiengemeten

Het natuurgebied van de Tiendgorzen ligt aan het Haringvliet naast de pont naar het eiland Tiengemeten. Mocht je moeten wachten op de pont, dan kun je zo de natuur van de Tiendgorzen inlopen.

Zeldzame noordse woelmuis

In de moerasnatuur van Tiendgorzen woont sinds enkele jaren de zeldzame noordse woelmuis. Het beestje voelt zich helemaal thuis in de natuur van het drassige gras- en rietland. Er zijn ook veel vogels in Tiendgorzen. Zo zijn rietvogels en steltlopers als de kleine karekiet en de tureluur veel geziene gasten.

Wat kun je in natuurgebied Tiendgorzen doen?

• Vrij wandelen op wegen en paden• Wandel over één van de twee wandelroutes door het natuurgebied (1km en 3km)• Honden zijn ook van harte welkom, mits aangelijnd

Hoe is het natuurgebied Tiendgorzen te bereiken?

Tiendgorzen  is het beste met de auto te bereiken. Neem vanaf de A29 van Rotterdam naar Zierikzee de afslag Numansdorp/Zuid-Beijerland. Houd hierna de richting Zuid-Beijerland aan en vervolgens de bebording richting Tiengemeten (veerdienst). Gebruik voor het navigatiesysteem het volgende adres: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland.