Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vooroplevering nieuwe entreegebouw Waterloopbos

21 februari 2024 | Martine Otten

Donderdag 15 februari heeft Paviljoen het ProefLab// de sleutel van het nieuwe restaurant van Natuurmonumenten overhandigd gekregen. Voor het paviljoen is dit een nieuwe stap waarmee ze verder aan de slag kunnen met de inrichting van het restaurant en de keuken. In het nieuwe entreegebouw van het Waterloopbos zal naast het restaurant ook het informatiepunt van Natuurmonumenten een plek krijgen met een expositie. In de komende maanden zal er hard worden gewerkt naar de opening.

Sleuteloverdracht nieuwe entreegebouw Waterloopbos

Zes jaar na de eerste gesprekken met Het ProefLab// over een samenwerking voor een entreegebouw met horeca in het Waterloopbos komt de opening steeds dichterbij. Een langgekoesterde wens voor beide partijen. De afgelopen vijf jaar heeft het huidige tijdelijke gebouw, 100 meter links van het nieuwe pand, een uitkomst geboden. "Een prima tussenoplossing," aldus eigenaar Niels van As van Paviljoen Het ProefLab//. "Maar het is ook tijd om onze visie verder uit te breiden. In oppervlakte zal het nieuwe restaurant niet veel groter worden, wél is er meer ruimte voor terras en komt er een kiosk en een buitentoilet."

Informatiepunt Natuurmonumenten

Ook Natuurmonumenten gaat de komende maanden verder aan de slag met de inrichting van het gebouw. Zo komt er een Natuurmonumenten informatiepunt. Verder zullen verhalen van het Waterloopbos worden verteld door middel van informatiepanelen in het restaurant en een interactieve expositie. In de loop van het voorjaar hopen we het nieuwe entreegebouw te openen. Tot die tijd is het huidige Paviljoen Het ProefLab// gewoon open en kunnen bezoekers daar terecht voor een hapje en drankje.

Nieuwe entreegebouw Waterloopbos in aanbouw
Martine Otten
Martine Otten

Boswachter communicatie en beleven