Ga direct naar inhoud
Wandelen

Voorjaar in het veen

Voorjaar in het veen

Waar

Wooldse Veen

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal: € 8,00
  • Ledenprijs: € 5,00
Activiteit

Voorjaar in het veen

Heb je zin in een bijzondere zondagochtendwandeling? Ga dan met de boswachter mee op een tocht door het Wooldse veen, bij Winterswijk. Geniet onderweg van de rust en de bijzondere planten en dieren van dit unieke hoogveengebied.

Levend hoogveen

Je maakt tijdens deze wandeling kennis met één van de laatste nog levende hoogveengebieden in Nederland. Geniet onderweg van de afwisseling van hoogveen, heide en moerasbos, ontdek de bewoners van al die verschillende stukjes natuur en leer zeldzame planten kennen.

Libellen en vleesetende planten

Het is een mooie tijd om het Wooldse veen in te gaan. In de zomermaanden komt het veen tot bloei. Volop bloemen, insecten én vogels die zich tegoed doen aan insecten. Een waar paradijsje! In het relatief natte veengebied vliegen op dit moment volop libellen. Algemene soorten als de keizerlibel, maar wie weet laat ook de zeldzame hoogveenglanslibel zich zien. De boomvalk voedt zich graag met libellen en hij wordt dan ook regelmatig gezien boven het Wooldse Veen. Op de grond zijn planten als lavendelhei, vossebes en het vleesetende plantje zonnedauw te bewonderen. Zonnedauw ‘vangt’ met een kleverige vloeistof, die als dauwdruppeltjes op de bladeren ligt, kleine insecten om ze vervolgens te verteren als lekker hapje.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid