Ga direct naar inhoud

Bomen oogsten in het Wormer- en Jisperveld

Bomen oogsten in het Wormer- en Jisperveld

Waar

Wormer- en Jisperveld

Kosten

Volwassen
  • Normaal: Gratis
  • Ledenprijs: Gratis
Activiteit

Bomen oogsten in het Wormer- en Jisperveld

Kom de boswachters van het Wormer- en Jisperveld een ochtend helpen met het verwijderen van boompjes uit het veenmosrietland. Nuttig werk op een prachtige plek!

Overal staan zaailingen van bomen op plekken waar ze geen kans hebben of ongewenst zijn. Zo ook in het Wormer- en Jisperveld. Het laagveen zou langzaam dichtgroeien met bomen als deze niet verwijderd worden. Daardoor verdwijnen de typische laagveensoorten. Ook bieden boompjes broedplek aan een aantal roofvogels, zoals de buizerd, wat een gevaar oplevert voor de kuikens van weidevogels.

Door jonge boompjes te verwijderen blijft het laagveen open en nat en geschikt voor zeldzame dieren en planten. Veenmossen krijgen zo voldoende ruimte en weidevogels kunnen hun nesten op een veilige plek bouwen. De geoogste boompjes en struiken worden in samenwerking met Meer Bomen Nu herplant. Zo verhuizen ongewenste zaailingen van kansarme naar kansrijke plekken!

Handen uit de mouwen

Met de benodigde materialen en onder begeleiding van de boswachter ga je jonge boompjes verwijderen.

Deze activiteit vindt op verschillende data plaats: vrijdag 12/1, vrijdag 26/1, vrijdag 9/2, vrijdag 23/2, vrijdag 8/3 en vrijdag 22/3 2024 van 09:00 uur tot 12:00 uur. Je kunt je per dag aanmelden. Wil je op meerdere dagen komen helpen, meld je dan voor iedere datum afzonderlijk aan.

Het is ook mogelijk om met een groep of afdeling (minimaal 5 personen) op een andere dag komen helpen. Neem in dat geval contact op met de boswachter ([email protected]).

Goed om te weten

  • Startlocatie: Werkschuur de Tureluur; Schaalsmeerdijk 1a, Oostknollendam
  • Trek kleding aan die past bij de weersomstandigheden en die vies mag worden.
  • Trek je laarzen aan, neem werkhandschoenen mee en zorg zelf voor voldoende eten en drinken mee.
  • De benodigde materialen (spade, handzaag, snoeischaar) worden door Natuurmonumenten verzorgd.

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid