Ga direct naar inhoud

Warm Welkom in de Zwaakse Weel

Warm Welkom in de Zwaakse Weel

Waar

Zwaakse Weel

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal: Gratis
  • Ledenprijs: Gratis
Kinderen t/m 12 jaar
  • Normaal: Gratis
  • Ledenprijs: Gratis
Activiteit

Warm Welkom in de Zwaakse Weel

Op donderdag 4 januari van 13.00 tot 16.00 uur houdt Natuurmonumenten een ‘Warm welkom’ op het terrein van de Zwaakse Weel in Kwadendamme. Kom samen met de boswachters proosten op het nieuwe jaar onder het genot van een warme kop chocomelk of glühwein.

Tijdens het ‘Warm welkom’ zijn er allerlei activiteiten voor kinderen, zoals popcorn poffen in een knapperend vuurtje en luisteren naar bijzondere natuurverhalen van de boswachter. Of ga samen met de boswachter op zoek naar diersporen in de Zwaakse Weel en maak kennis met de vogels die op en rond het erf leven in de speciaal ingerichte vogeltuin.

Boswachtershut

Ook is er gelegenheid om de boswachtershut en het nieuw aangelegde wandelpad te bezoeken. De boswachtershut is bedoeld als informatiepunt en plek voor het organiseren van activiteiten. De hut ligt tussen de picknicktafels en fruitbomen in de beleeftuin, en vormt tevens het startpunt van de rode wandelroute. De route, die voorheen voor een groot deel over de Zwaaksedijk liep, is omgelegd en gaat nu door de natuur van de Zwaakse Weel. Tussen het struweel leven hazen, fazanten, vossen en reeën. En op de bessen en zaden komen vogels als putter, koperwiek en kramsvogel af.

Wandel je fit het nieuwe jaar in

Tijdens het Warm Welkom kun je natuurlijk gebruik maken van de gelegenheid om de natuur van de Zwaakse Weel te ontdekken. De rode wandelroute brengt je langs de mooiste plekjes van de kreek en is 4,5 kilometer lang. Met wat geluk spot je nog een ijsvogel, die zich met regelmaat laat zien bij de uitkijksteiger. Loop je liever een stuk verder? Dan kun je de rode route uitbreiden met de blauwe route (3,5 kilometer). Deze route loopt stroomafwaarts langs de oevers van de Zwaakse Weel langs het dorp 's-Gravenpolder.

Tips van de boswachter:

  • Het is een buitenactiviteit, dus kleed je warm aan;
  • Voor kinderen die popcorn willen poffen is het raadzaam om oude kleding aan te doen vanwege de vuurkorf;
  • Wil je tussendoor een rondje Zwaakse Weel doen, vergeet dan niet je verrekijker. In de wintermaanden laten de vogels zich extra goed zien doordat het blad van de bomen is.
  • Van de wandelroutes zijn folders beschikbaar met leuke weetjes over het gebied. Vraag ernaar bij de boswachters.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Informatiepunt Zwaakse Weel