Ga direct naar inhoud
Nieuws

Natuurmonumenten in gesprek met informateurs

03 april 2024 | Marjolein Koek

Natuurmonumenten sprak vandaag samen met stichting Natuur en Milieu en LandschappenNL in met de informateurs Dijkgraaf en Van Zwol.

informateurs spreken met natuurorganisaties

Pim van der Feltz, directeur Natuurmonumenten: “Wij zijn hier omdat de natuur er ronduit belabberd aan toe is. En dat is niet alleen erg voor de natuur, maar voor ons allemaal. Want de natuur geeft ons schoon water en een gezonde bodem die cruciaal is voor voedselzekerheid, iets wat de formerende partijen aan het hart gaat. De natuur is dé oplossing voor de grote problemen van deze tijd: gezondheid, klimaatverandering, de landbouwtransitie, de economie.”

Van discussie naar doen

Van alle kiezers wil 86% - ook onder kiezers die op de formerende partijen stemden - , dat de overheid de natuur beter beschermt. Natuurmonumenten vroeg de informateurs om dus in actie te komen. Van der Feltz: “Nederland wordt niet vrolijker van discussie, maar van dóen. Boeren en boswachters willen niets liever dan weg van de vergadertafel en aan de slag.”

Goede afspraken

De formerende partijen staan voor een betrouwbare overheid, en er liggen goede afspraken over natuurherstel; minder stikstof, betere waterkwaliteit, meer natuur. Die afspraken zijn er niet voor niets: we weten al heel lang dat het slecht gaat met natuur. “Kom die afspraken dus na, wéés díe betrouwbare overheid. Daar heeft niet alleen de natuur, maar iedereen baat bij.”

Marjolein Koek
Marjolein Koek

Persvoorlichter