Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Mountainbiken

MTB-route Veluwezoom

Mountainbiken

MTB-route Veluwezoom

UPDATE 22 juni 2020 - route grotendeels weer open

In verband met aanhoudende droogte zijn delen van de mtb-route tijdelijk afgesloten geweest. De route is vanaf 22 juni weer grotendeels beschikbaar, m.u.v. de Plaggentrail en het deel van de route in de buurt van de burgemeester Bloemersweg. Lees meer op de website van de mtb-community>

 

Vrijwillig boswachter Jan Ouwersloot over deze route: “Je hebt een gigantische variatie in Nationaal Park Veluwezoom. Er zijn hier volop uitdagende klimmetjes, je hebt een prettige afwisseling van bos, stuifzand en uitgestrekte heidevelden. Het is geen kunstmatig aangelegde route, de natuur is het decor. Als je geluk hebt, kom je zelfs wild tegen! Als je niet conditie wilt trainen maar gewoon genieten kun je door de verschillende afsteekroutes ook kleinere stukken fietsen en lekker van de omgeving genieten."

Let op: MTB-vignet verplicht

Om de mountainbiketracks te mogen rijden heb je een MTB-vignet nodig. Koop je MTB-vignet online.

Je vignet is direct geldig en verplicht in Nationaal Park Veluwezoom, Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, Bergherbos-Montferland, Voorsterbos-Waterloopbos en Beetsterzwaag. In de andere natuurgebieden is een MTB-vignet gewenst.

Bekijk de lokale verkooppunten

Groepen kunnen een evenementenvergunning aanvragen via T (026) 495 90 90.

Tip van Jan

"Ontdek ook de andere ‘ingangen’ van Veluwezoom, in Laag-Soeren of Dieren. Deze startpunten zijn goed bereikbaar en van daaruit zit je zó op de route.”

GPX

Download het GPX bestand via MTBroutes.nl en laat een beoordeling achter.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Huisregels

Praktisch

De route

 Startpunt

logo

Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.