Waar we voor staan

Thema’s en campagnes

We maken ons sterk voor de natuur die nog over is. En voor de nieuwe natuur die er nog gaat komen in Nederland. Niet alleen in de gebieden die wij beheren, maar ook daarbuiten. Dat doen we samen met 700.000 leden, donateurs en vrijwilligers. Maar ook met de andere Nederlanders die onze natuur belangrijk vinden.

Die 700.000 stemmen kunnen echt iets veranderen in Nederland. Dat bewezen we in 2015 toen de minister het wetsinitiatief voor kustbebouwing introk dankzij onze campagne. Nu vechten we samen om insecten te redden. Vaak zijn onze campagnes groter dan onze natuurgebieden. Dan kunnen we alleen gezamenlijk een vuist maken tegen dat wat de natuur in Nederland bedreigt. We blijven werken aan een natuurlijke en cultuurrijke toekomst. Zo maken we onze droom van een mooier Nederland waar.

Red onze insecten

Uit Duits onderzoek blijkt dat de hoeveelheid insecten enorm is afgenomen. Ook in Nederland is dit het geval. De intensieve landbouw speelt hier een belangrijke rol in. Lees hoe wij samen de insecten kunnen redden.

Lees verder

Kom op voor het landschap

Ons typisch Nederlandse landschap is aan het verdwijnen. Oprukkende bedrijventerreinen, snelwegen en intensieve landbouw zorgen hiervoor. Om onze unieke landschappen en vergezichten te behouden komen we nu in actie. Help ook mee dit te beschermen!

Lees verder

Bescherm de kust

De kust van Nederland is uniek. Niet alleen om de natuur, maar ook om de rust, ruimte en weidse uitzichten. Helaas wordt de kust bedreigd door allerlei bouwplannen. Natuur- en milieuorganisaties bundelen de krachten. Want samen kunnen we de unieke Nederlandse kust beschermen.

Lees verder