Ga direct naar inhoud
Samengesteld door onze bezoekers

Top 10 wandelroutes van Nederland

De lente is weer begonnen en wij trekken er volop op uit. Lekker wandelen en genieten van de natuur, voor veel mensen de ultieme manier om te ontspannen. Even weg van de dagelijkse hectiek en genieten van de routes die onze boswachters hebben uitgezet.
De top 10 gedownloade routes van de zomer hebben we in een overzicht gezet.

1. Wandelroute Veluwezoom-Posbank

Wandel over de toppen en dalen van de beroemde heideheuvels bij de Posbank bij Arnhem. Voel de hellingen in je kuiten en geniet van het fenomenale uitzicht. De boswachter van Veluwezoom stippelde deze route uit langs haar favoriete plekken.

2. Wandelroute Vrijenberg langs Loenense Waterval

Een afwisselende wandelroute op de overgang van de oostelijke stuwwal van de Veluwe naar de IJsselvallei. Je wandelt in de omgeving van zorgboerderij de Groote Modderkolk door bos, een halfopen landschap en langs een waterval.

3. Wandelroute Sint-Pietersberg bij Maastricht

Maak een afwisselende ommetje over het Plateau en langs de kalkhellingen. Passeer o.a. het fort, de oehoevallei, hoeve Lichtenberg, Slavante en de mergelgroeve.

4. Wandelroute 14 vennen, bij Oisterwijk

Maak een fraaie, stevige wandeling langs de vele vennen in Oisterwijk. Geniet van het uitzicht over het water, wandel door de bossen en laat je verrassen door de bijzondere combinatie van bos, heide en vennen.

5. Wandelroute Hoogtepunten Kaapse Bossen - Doorn

Ontdek de Kaapse Bossen en het rijke landschap van de Utrechtse heuvelrug. Je wandelt vanuit de flanken van de eeuwenouwe stuwwal, over de rand van een oude groeve, omhoog de heuvelrug op. Over kronkelige bospaadjes, langs oude lanen en velden met eikenhakhout.

6. Wandelroute Eerder Achterbroek, vlakbij Ommen

Als je ronddwaalt tussen de boerderijen en landerijen van het Eerder Achterbroek ervaar je de rust en schoonheid van een ver verleden.

7. Wandelroute Kaapse Bossen op de Utrechtse Heuvelrug, Doorn

Wandel 5 kilometer over lanen en bospaadjes in de Kaapse Bossen bij Doorn. Je komt niet alleen vogels, paddenstoelen en planten tegen, maar ook mysterieuze objecten, zoals de stenen tafel en de Doornse kei.

8. Wandelroute Planken Wambuis, vlak bij Ede

De wandelroute Planken Wambuis loopt door een afwisselend en wildrijk natuurgebied. Je wandelt langs heide, stuifzand, gras- en bouwland en door bossen.

9. Wandelroute Lusthof de Haeck bij de Nieuwkoopse Plassen

Wandel door sprookjesachtig Lusthof de Haeck. Het smalle, bochtige pad voert je langs bomen, kleurrijke mossen, paddenstoelen en over bruggetjes.

10. Wandelen door het vennenlandschap van Huis ter Heide

Tijdens deze wandelroute maak je kennis met het vennengebied van Huis ter Heide. De afwisselende tocht leidt je over een vlonderpad en langs twee uitkijkpunten.

Niet in de buurt of wil je wat anders?

Gelukkig hebben we nog ruim 200 gratis wandelroutes voor je in heel Nederland.