Activiteiten

Alles over paddenstoelen

Bron: NatuurmonumentenHet zijn de hoogtijdagen voor paddenstoelenfans: overal kun je ze tegenkomen, bestuderen en fotograferen. Een wonderlijke wereld die vooral in de herfst zichtbaar wordt. Op bomen, struiken, planten en wortels, op dood hout en op de bodem. Kijk om je heen, ga op de grond liggen, neem een spiegeltje mee en laat je verrassen door bizarre vormen, kleuren en geuren.

Wat een soorten

Het is een parade van veelvormigheid die zelfs doorgewinterde paddenstoelenkenners voortdurend uitdaagt. Alleen al in Nederland zijn  momenteel een dikke vijfduizend soorten bekend. En het einde lijkt nog lang niet in zicht. Mycologen, zoals de kenners worden genoemd, ontdekken in ons land jaarlijks bijna honderd nieuwe soorten!

Maar ook zonder die soortenkennis kun je je verwonderen over al die kleurrijke verschijningen die onze najaarsnatuur zo kenmerken. Ga mee op paddenstoelentocht met de boswachter, probeer verrassende zwammenfoto’s te maken en lees meer over heksenkringen, vliegenvangers en vuurmakers in de column van boswachter André Donker. Veel plezier!

Doe mee

Een mooie foto gemaakt?

Doe mee met de foto van de maand!

 

 

 

Knotsgekke paddenstoelen

Meer weten over de bijzondere verhalen achter paddenstoelen?
Boswachter André Donker vertelt er alles over >>

 

word nu lid