Activiteit

Weidevogels kijken bij boer Van den Berg

Neem een kijkje op de boerderij van boer Van den Berg en speur naar weidevogels in Midden-Delfland. Deze wandeling is leuk voor het hele gezin!

Wandeling met de boer

Ga mee met boer Arie van den Berg op de boerderij in Midden-Delfland. Tijdens de wandeling laat hij je zien hoe een biologisch melkveebedrijf eruit ziet. Er zijn kalfjes en lammetjes die we kunnen aaien.  Ook is er koffie, thee en limonade.

Op zoek naar de weidevogels in Midden-Delfland

Na het bezichtigen van de boerderij springen we op een hoge boerenkar. Vanaf de wagen zie je de graslanden van Midden-Delfland en kun je de nesten zelf ontdekken en observeren. Je ontdekt alles over de wondere wereld van de weidevogel!

Specerijenmolen

Bekijk de molen die bij boer Arie op het erf staat. Deze molen is niet gebouwd om water mee te pompen of granen mee te maken. Hier worden nog specerijen als kaneel gemalen! Unieke kans om een keertje binnen te kijken.

Kijk voor meer informatie over zijn boerderij op www.hoeveackerdijk.nl

Rijk aan weidevogels

Gelukkig is de polder in de Schiezone nog steeds rijk aan weidevogels. Boeren en natuurbeschermers gaan hier in Midden-Delfland de komende jaren nog meer doen voor de grutto en andere ‘boerenvogels’. Tijdens de wandeling laat biologische boer Arie graag aan jou zien wat er allemaal komt kijken bij goed weidevogelbeheer. 

waar & wanneer

zondag 30 apr 2017 - 14:00 uur
tot 16:00 uur
Kinderen en gezinnen
Midden-Delfland, Ackerdijkse Plassen, boerderij Van den Berg
Rotterdamseweg 223
2636 KCSchipluiden
Routebeschrijving
Gezinnen
2
Nee
  • Lid €5,00
  • Kind t/m 12 lid €5,00
  • Niet lid €8,00
  • Kind t/m 12 niet lid €8,00
  • Kind van OERRR €5,00
Nog 14 plaatsen beschikbaar
Direct aanmelden & boeken

Andere activiteiten

word nu lid