Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum Brunssummerheide

Altijd iets te doen in Heerlen!

Aan de rand van natuurgebied de Brunssummerheide bij Heerlen, vind je het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Het is hét startpunt voor wandelroutes, allerlei activiteiten en speurtochten!

Combineer het met een bezoekje aan het pannenkoekenrestaurant met buitenterras en weids uitzicht over de heide! Je kunt 7 dagen per week in het restaurant terecht. Is de balie van Natuurmonumenten gesloten, dan kun je ook daar met veel vragen terecht. 

Informatie over activiteiten en de omgeving

Je vindt allerlei info over de heide in de folders en op de aanwezige computers. Maar je kunt natuurlijk ook bij onze medewerkers terecht! Van info over Natuurmonumenten tot wandelroutes, de natuurgebieden in Limburg en bijzondere activiteiten: speurtochten, op pad met een gids, kinderfeestjes...

Op de plattegrond voor de ingang naar het bezoekerscentrum Brunssummerheide, vind je veel informatie als het bezoekerscentrum gesloten is. Kijk ook eens omhoog naar het prachtig begroeide dak! Elk jaargetijde ziet het er weer anders uit.

Kinderen spelen en leren bij het bezoekerscentrum

In het bezoekerscentrum kunnen kinderen spelenderwijs leren over de natuur. Buiten kunnen kinderen heerlijk ravotten, klimmen en spelen in het avonturenbos en de dierenkijkplek.

Natuurgebied Brunssummerheide

De Brunssummerheide is een prachtig natuurgebied gelegen in de driehoek Heerlen, Brunssum en Landgraaf in Zuid-Limburg. Wandel door het bos, langs en over natte en droge heide, venen en vennen in een prachtig heuvelachtig terrein. Midden in het natuurgebied ontspringt de Rode Beek, die via de broekbossen het gebied weer uitstroomt. Bij de bron komen enkele bijzondere planten voor, zoals beenbreek.

word nu lid