Nieuws van de boswachter

Levensgrote insecten in De Wieden

21 juli 2021 | Lida Blok

Big Bugs treden op bij bezoekerscentrum De Wieden.

big bugs komen naar de wieden

Levensgrote insecten in De Wieden!

Stel je voor: je staat onverwachts oog in oog met een levensgrote kever of een enorm stippelbeestje…. Wat doe je?

Ga je hun harige poten bewonderen en wellicht even aaien? Gil je het uit en maak je dat je weg komt? Deze beestjes zijn mensvriendelijk ….maar pas op…..niet voeren! De Big Bugs komen op 18 augustus met drie insecten naar Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster. Een boswachter/dompteur probeert de beesten een beetje in de gaten te houden met veel komische situaties tot gevolg. Assistentie is nodig!

Combineer de grappige voorstelling met een ontdekkingstocht naar de echte gevaarlijke rovers en vriendelijke vegetariërs in het water van De Wieden!  Deze prachtige waterdiertjes zijn gelukkig wel een stuk kleiner! Een natuurgids helpt je op weg tijdens de OERRR kinderactiviteit WiedenWaterWereld. 

Of maak een spannende avontuurlijke  tocht over drijvend land over het laarzenpad. Met trekpontjes zet je jezelf vier maal over naar de andere kant van het water. Zorg voor laarzen of schoenen die vies mogen worden. Reserveren is niet nodig.

Ook de watertoren kan in de zomervakantie weer beklommen worden op zowel de zaterdagen als de woensdagen. Reserveer op www.natuurmonumenten.nl/watertoren-sint-jansklooster.

Praktische informatie

Big Bugs optreden op woensdag 18 augustus 2021 buiten op het buitenterrein voor Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster. Er zijn drie voorstellingen van een half uur. De starttijden zijn: 11:00 uur, 12:15 uur, 13:30 uur. De voorstellingen worden gratis aangeboden door een bijdrage van het Fonds Podiumkunsten. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten.

Aanmelden voor de OERRR WiedenWaterWereld via www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten. De WiedenWaterWereld is geschikt voor kinderen met een zwemdiploma. Reserveren is noodzakelijk, het aantal plaatsen is beperkt. De WiedenWaterWereld kost €7,00 en voor OERRR-leden €4,00.

De algemene openingstijden van Bezoekerscentrum De Wieden zijn in de zomervakantie maandag van 12 – 17 uur, dinsdag tot en met zondag van 10 – 17 uur. Het adres is Beulakerpad 1 in Sint Jansklooster.

 

 

 

 

 

 

 

Lida Blok
logo