Varen in De Wieden

De Wieden moét je vanaf het water zien. Er zijn allerlei mogelijkheden. Vaar bijvoorbeeld mee naar het verdronken dorp Beulake of naar de grootste eendenkooi van Nederland. Alle boottochten vertrekken vanaf Bezoekerscentrum De Wieden.

Varen in De Wieden

Vaartocht 'Ontdek De Wieden'

Varen door kleine slootjes, over grote meren, met af en toe een dorpje en steeds het riet op de achtergrond. De ideale kennismaking met De Wieden.
Boek hier

Vaartocht naar de aalscholvers

Ooit tussen de aalscholvers gezeten? Ga dan mee op vaarexcursie naar de observatiehut bij de aalscholverkolonie. Hier huist de oudste aalscholverkolonie van Nederland. Vanuit de hut zie je de vogels van dichtbij en overal klinkt het luidruchtige keelgeluid van de ouders en jonkies.
Reserveer hier je vaartocht

Vaarttocht naar het verdronken dorp

In de Beulakerwijde zie je in het water al van verre een kunstwerk: een klokkentoren van aluminium. Een herinnering aan het dorpje Beulake dat hier in 1776 door de golven werd verzwolgen. De kerktoren stak volgens de overlevering nog jarenlang boven het water uit.
Bekijk hier alle data en tijden

Vaartocht naar de grootste eendenkooi van Europa

Kom eens kijken in de Grote Otterskooi, liefst dertig hectare groot en daarmee de grootste eendenkooi van Europa. Eeuwenlang werden hier eenden gevangen, nu is het een verscholen natuurgebied dat je met vaarexcursies kunt bezoeken.
Boek je boottocht hier

Varen met kinderen

Ga mee met het vaaravontuur van OERRR! Samen met de boswachter ga je op zoek naar vogels in en op het water.
Alle tochten speciaal voor kinderen

Overzicht met vaartochten

Wil je weten welke mogelijkheden er nog meer zijn? Bekijk hier de agenda met alle vaartochten in De Wieden

Familie-uitje in De Wieden

Familie's die graag een dag samen op pad willen zijn van harte welkom in De Wieden. Maak een vaartocht, ga struinen met de boswachter of beklim de watertoren. Graag verzorgen we een familie-uitje op maat

Bedrijfsuitje in De Wieden

Voor uw teamdagen of vergaderingen organiseert Bezoekerscentrum De Wieden graag een Wiedendag op maat. Vanuit onze vergaderlocatie en groepsruimte De Holken vaart u zo per fluisterboot de prachtige natuur van De Wieden in.

Vaar mee met de Ecowaterliner

Kom aan boord! Geniet van de natuur en ervaar de rust van de fluisterstille EcoWaterLiner. Neem een hapje of drankje bij een van de vele horecagelegenheden en beleef al het moois dat onze prachtige regio je te bieden heeft. Bekijk hier de vaartijden Ecowaterliner

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Bezoekerscentrum De Wieden
  • Beulakerpad 1, 8326 AH Sint Jansklooster (OV)
  • 0527205660
  • [email protected]
  • Facebook
  • Volg vanaf de snelwegen in de regio de borden voor Weerribben-Wieden. Daarna wordt Bezoekerscentrum De Wieden verder op de borden aangegeven.

logo