Ga direct naar inhoud
Erfgoed ontdekken

Ontdek de historie van Frans Blaauw en Louise Six op Gooilust

Ontdek de historie van Frans Blaauw en Louise Six op Gooilust

Waar

Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal: € 10,00
  • Ledenprijs: € 7,00
Activiteit

Ontdek de historie van Frans Blaauw en Louise Six op Gooilust

Stap in de voetsporen van de ervaren excursiegids en laat je meevoeren door de betoverende geschiedenis van Frans Blaauw en Louise Six in het prachtige Bos van Blaauw op Buitenplaats Gooilust in 's-Graveland. Gedurende deze 2 uur durende wandeling, inclusief een boeiend bezoek aan de uit 1823 stammende Siertuin, word je ondergedompeld in de fascinerende wereld van deze bijzondere plek, speciaal ontworpen voor volwassenen.

Bos van Blaauw

De naam "Bos van Blaauw" doet wellicht vermoeden dat Frans Blaauw de trotse eigenaar was van Buitenplaats Gooilust. Echter, ondanks zijn onmiskenbare invloed op dit adembenemende landgoed, was Frans niet de wettige eigenaar van Gooilust. Deze eer viel toe aan zijn echtgenote Louise Six, die in 1895 de buitenplaats erfde van haar tante Margaretha Cover, waardoor Frans Blaauw Gooilust als het ware in zijn schoot geworpen kreeg.

180 jaar oude Ginkgo's

Ontdek de sporen van de passie van Frans Blaauw voor dieren, planten en bomen, verzameld uit alle hoeken van de wereld. Bewonder de ingenieuze "Aha", die diende om gnoes op afstand te houden. Tijdens deze boeiende excursie word je tevens meegenomen naar de ommuurde Siertuin, niet alleen een Arboretum maar ook een tuin met prachtige waterpartijen en unieke flora, waaronder indrukwekkende 180 jaar oude Ginkgo's.

Nalatenschap

Het huwelijk tussen Frans Blaauw en Louise Six was verre van gelukkig. Frans probeerde herhaaldelijk zijn vrouw onder curatele te stellen door haar als krankzinnig te laten verklaren. Zijn doel was het veiligstellen van de erfenis en uiteindelijk het rechtmatig eigenaar worden van Buitenplaats Gooilust. Echter, Louise stak hier een stokje voor!

Ontdek hoe dit intrigerende verhaal zich ontvouwt en welke rol Natuurmonumenten speelde in deze boeiende kwestie tijdens deze unieke excursie. Laat je verrassen door de onthullende details en verborgen geschiedenis die deze wandeling door het Bos van Blaauw te bieden heeft.

Handig om te weten:

  • Let op; deze excursie start bij de witte slagboom aan het einde van de oprijlaan tegenover Zuidereinde 116, 's-Graveland.
  • Verkoop van tickets uitsluitend online.
  • Helaas kunnen honden niet mee.
  • Zorg dat je een kwartier van tevoren aanwezig bent.
  • Wil je zelf met een groep op pad? Kijk dan bij onze groepsuitjes.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid