Ga direct naar inhoud
Op pad met kinderen

Oogstdag Landbouw museum Tiengemeten

Oogstdag Landbouw museum Tiengemeten

Waar

Bezoekerscentrum Tiengemeten

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal: Gratis
  • Ledenprijs: Gratis
Activiteit

Oogstdag Landbouw museum Tiengemeten

Na een aantal jaren waarbij het evenement niet door kon gaan, wordt de traditie dit jaar weer voortgezet! Zaterdag 2 september is er op Tiengemeten een groots opgezette oogstdag. Op de oogstdag vind je diverse activiteiten voor jong en oud: In de Oude Polder groeien de aardappelen om gerooid te worden op 2 september. De huifkarren rijden heen en weer om je naar de Oude Polder te brengen.

Rond het Landbouwmuseum kun je terecht voor: dorsen van het graan, de wanmolen, de spruitenplukker en de stropers in werking. Speciaal voor kinderen het dorsen met een dorsvlegel. In het museum worden chips gebakken om te nuttigen.Verder is er een boerenmarkt met verkoop van allerlei landbouwproducten en diverse demonstraties. Particulieren en/of bedrijven die een kraam willen bemensen met het verkopen van zo mogelijk landbouw gerelateerde producten en/of een demonstratie van diverse handelingen, neem dan contact op met Hans de Man (06 8668 4140). Er zijn nog enkele kramen beschikbaar.

Dit jaar heeft de oogstdag een centraal thema: Precisielandbouw: van strepentrekker tot GPS. De ontwikkeling van vroeger tot nu in beeld gebracht.

Een bezoek aan het landbouwmuseum is het dubbel en dwars waard!

Wat vind je verder op het eiland?

Ook in en rond het Rien Poortvlietmuseum zijn naast de kabouterzolder en het kabouterpad kinderactiviteiten passend bij de oogstdag. In het Rien Poortvlietmuseum is de exposite “Beestenboel” te bewonderen. Ook Natuurmonumenten opent speciaal voor dit evenement de deuren van de OERRR Speelnatuur waar speciale speurtochten te doen zijn voor kinderen met het thema 'oogsten'. Verder is het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten ook open die dag.

Kortom: Kom zaterdag 2 september naar de oogstdag op Tiengemeten! Boek vooraf online je ponttickets om naar het eiland te komen.