Ga direct naar inhoud
Nieuws

OERRR Speelnatuur Tiengemeten weer open

02 mei 2024 | Chantal van Burg

Woensdag 1 mei opende OERRR Speelnatuur op Tiengemeten weer haar deuren voor bezoekers. Eindelijk na een periode van sluiting konden kinderen en hun (groot)ouders hier weer terecht voor het bouwen van hutten, buikschuivers maken in de modder en het maken en testen van een zelfgemaakt vlot. Speelnatuur is tijdens de meivakantie open op woensdag, zaterdag en zondag van 10.15 tot 16.30 uur. Buiten de vakantie kun je hier terecht op woensdagmiddag van 13.15 tot 16.30 en op zaterdag en zondag.

Spelen en ravotten in Speelnatuur Tiengemeten

Hoera, we mogen weer! De Speelnatuur van OERRR op Tiengemeten is sinds 1 mei weer open. Kom klimmen tot je niet verder kan, verstop je in het hoge gras, ren tot je erbij neervalt, maak je beste buikschuiver in de modder of stamp zo hard je kan in een waterplas. We zijn blij om alle kinderen van Nederland weer welkom te heten voor een heerlijke dag spelen en ontdekken in de Speelnatuur van OERRR. 

De Speelnatuur van OERRR, de naam zegt het al, is een natuurlijke speelplek. Je deelt de speelnatuur met verschillende dieren en planten die in en om het water leven. Een aantal van deze bewoners kunnen soms kriebelen, prikken of jeuken. Dit is niet gevaarlijk, maar kan wel vervelend zijn. De boswachters van de speelnatuur proberen het tot een minimum te beperken, maar het is en blijft de natuur. Dus geniet met volle teugen, maar spoel je na het spelen in water en modder goed af bij de aanwezige douches en droog je stevig af met een handdoek.

Openingstijden

Je kunt buiten de schoolvakanties op woensdagmiddag van 13.15 uur tot 16.30 uur en in de weekenden van 10.15 tot 16.30 uur een bezoek brengen aan Speelnatuur op Tiengemeten. In de meivakantie is Speelnatuur ook op woensdag van 10.15 tot 16.30 uur open. Tweede Pinksterdag opent Speelnatuur ook de hele dag de deuren.

Vrijwilligers gezocht

Op dit moment werken we er hard aan om ons vrijwilligersteam die actief is op Speelnatuur verder uit te breiden. Alleen op die manier kunnen we de openingstijden in de zomervakantie verruimen. Heb jij interesse om kinderen en hun (groot)ouders een geweldige natuurervaring te geven en zo een steentje bij te dragen aan ons werk? Vraag naar de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk door een mail te sturen naar [email protected] 

Chantal van Burg
Chantal van Burg

Boswachter Communicatie en beleven