Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum Waterloopbos

Te doen in het Waterloopbos

In het rijksmonumentale Waterloopbos liggen de schaalmodellen van ruim dertig waterwerken verborgen. Het bezoekerscentrum is het ideale startpunt voor een wandeling door dit gebied met een unieke historie. Voor kinderen is er een grote waterspeelplek.

Voorsterbos, Waterloopbos, voormalig Waterloopkundig Laboratorium, Kraggenburg, Noordoostpolder, Flevoland, Nederland, Europa, Voorsterbos, Waterloopbos, voormalig Waterloopkundig LaboratoriumFotograaf: Laurence DelderfieldBron: Natuurmonumenten

Te doen

  • Excursies, ook op aanvraag
  • Wandelroutes
  • Kinderen
  • Vergaderen
  • Kamperen

In het bezoekerscentrum

Drink een kopje koffie, test je natuurkennis of bouw een digitale dijk. Luister naar het bijzondere verhaal van de techniek uit het verleden en de prachtige natuur van nu. De baliemedewerker helpt je graag op weg.

Wandel- en fietsroutes in het Waterloopbos

Vanaf het bezoekerscentrum starten diverse routes, geschikt voor het hele gezin. Ook voor minder validen is het gebied goed toegankelijk, er zijn twee invalidenroutes.

Excursies op aanvraag

Wil je graag meer weten over de waterloopkundige modellen in het Waterloopbos? Of vergaderen en wandelen combineren? Vraag dan een privé- of groepsexcursie aan en loop mee met een oud-ingenieur van het vroegere Waterloopkundig Laboratorium. Kosten: €80,- per 20 personen. Informeer naar de mogelijkheden bij boswachter Klaas Althuis k [dot] althuis [at] natuurmonumenten [dot] nl.

word nu lid