Ga direct naar inhoud

Content Specialist: Petra Strijdhorst

"Het is een uitdaging steeds weer na te denken over de juiste balans tussen beschermen en beleven." Welke uitdagingen Petra nog meer in haar werk tegenkomt? Lees je hier.

Petra Strijdhorst

Wat houdt je baan in?

Ik probeer sporters te betrekken bij het werk van Natuurmonumenten. Er komen veel hardlopers, ruiters en mountainbikers in onze gebieden. We komen graag met hen in contact via social media en nieuwsbrieven zodat we op de hoogte kunnen blijven van elkaars wensen.  

Wat maakt werken voor Natuurmonumenten leuk? 

Je zet je in voor een natuurlijker Nederland, dat maakt het werk zinvol. Daarnaast is het goed om regelmatig zelf de natuur in te gaan, bijvoorbeeld om bij te praten met een Boswachter, of met mountainbikers die in onze gebieden komen. Ik ben graag buiten, dus ik probeer regelmatig een werkdag in het veld in te plannen!  

Wat is voor jou een uitdaging in je werk? 

Het is een uitdaging steeds weer na te denken over de juiste balans tussen beschermen en beleven. Als organisatie willen we de natuur in Nederland beschermen. Dat is ook hard nodig. Maar het is ook belangrijk dat we als mensen ook kunnen genieten van de natuur. Gelukkig is het motto van Natuurmonumenten: bescherming begint bij beleving.  

Wat is het mooiste wat je tot nu toe hebt meegemaakt? 

Ik word zelf erg gelukkig van sporten in de natuur. Ik mocht al suppen bij de Marker Wadden, mountainbiken op Veluwezoom en kajakken bij de Nieuwkoopse Plassen. Maar het mooist was toch het enthousiasme van mijn dochter die samen met een Boswachter op stap was waarbij ze een groot wild zwijn tegenkwamen.