Ga direct naar inhoud

Senior Communicatieadviseur: Oscar den Ouden

Oscar is Senior Communicatieadviseur en houdt zich bezig met grote projecten en complexe vraagstukken, zoals de nieuwe ontwikkelingen rondom de Marker Wadden. Maar wat houdt dat dan in? Lees hier meer over het werk van Oscar.

Oscar den Ouden

Wat houdt je baan in? 

Als Senior Communicatieadviseur werk ik samen met de Gebiedsmanagers en met onze Boswachters Communicatie & Beleven. Centraal staan de publieke opinie, de doelstellingen van onze organisatie en de uitdagingen op lokaal niveau. Samen bedenken we wat nodig is voor het bouwen van een beweging vol natuurliefhebbers.  

 

Daarnaast ben ik Omgevingsmanager voor Marker Wadden. Ken je dit natuurherstelproject? Een prachtig en hoopvol initiatief in het Markermeer. Nu de effecten van natuurherstel daar zichtbaar zijn gaan we ons inzetten voor meer natuureilanden. Hoe gaaf is dat!  Zo'n project realiseer je uiteraard niet zomaar. Hiervoor moeten we de belangen die spelen helder voor ogen krijgen en zo goed mogelijk samenbrengen.  

Wat maakt werken voor Natuurmonumenten leuk?

Werken bij Natuurmonumenten is een leuke uitdaging. Omdat ik aan verschillende projecten werk, werk ik met veel mensen samen en leer ik iedere dag weer iets nieuws. Onze missie is maatschappelijk relevant en ik vind het geweldig dat we als organisatie de wereld echt mooier en gezonder willen maken. Mijn interesses en betrokkenheid komen hier mooi samen.    

Wat is voor jou een uitdaging in je werk? 

Soms krijgen meningen dezelfde waarde als feiten en wordt er meer over elkaar gepraat dan met elkaar. De verbinding zoeken is dan niet altijd makkelijk, maar absoluut nodig.  

Wat is het leukste wat je binnen Natuurmonumenten hebt meegemaakt?

Het groene traineeship. De ontwikkeling van jongeren tijdens dit zomerprogramma was mooi om te zien. Als organisatie waren wij blij met alle goede input en voor de jongeren was het een mooie leerervaring en betekende het een stap in hun loopbaan. Win-win!