Ga direct naar inhoud

Een LC lid stelt zich voor: Eric Bouwmeester

Een kennismaking met Eric Bouwmeester.

Noord-Holland

“Noord-Holland gaat mij aan het hart. En vooral de natuur in de provincie gaat mij aan het hart.

Nu woon ik al meer dan 20 jaar in Hilversum, het uiterste puntje van de provincie- dat overigens net zo goed Utrecht had kunnen zijn. Opgegroeid in Amstelveen en Aalsmeer heb ik de provincie leren kennen van varen, fietsen en wandelen.

Communicatie is mijn vak. Meer dan 40 jaar was ik verantwoordelijk voor het communicatiebeleid van internationale ondernemingen in verschillende sectoren. Van consumentenproducten tot chemie en de financiële sector. Op dit moment heb ik een bescheiden eigen adviespraktijk die mij de tijd laat voor mijn passie: natuur.

Mijn betrokkenheid bij de natuur heeft zich inmiddels breed ontwikkeld. Ik was lid van de Raad van Toezicht van Landschap Noord-Holland voor meer dan acht jaar, tot 2018. Ben lid en aankomend voorzitter van de adviesraad Noord-Holland van Staatsbosbeheer en lid van de Ledenraad van Vogelbescherming. Op kleinere schaal probeer ik bij te dragen via de Vogelwerkgroep Gooi en Vechtstreek en met een ijsvogelwand in de drinkwaterplas van Waternet in Loosdrecht.

Die ijsvogelwand is er 8 jaar geleden gekomen uit de bijdragen van vrienden en familie aan mijn verjaardag. Inmiddels heeft deze broedplaats naar schatting tegen de 100 jonge ijsvogels opgeleverd.

En dan nu de ledenraad van Natuurmonumenten, waarvan ik decennia passief lid ben. En waarvoor ik graag in actie wil komen in deze tijd waarin zoveel natuur onder druk staat.

Mijn motief: helpen een handelingsperspectief voor leden te ontwikkelen, concrete mogelijkheden voor acties aan te bieden en te helpen bij de uitvoering. Samen voor de natuur in Noord-Holland.

En eerlijk gezegd: Zo min mogelijk vergaderen graag, zoveel mogelijk actie ‘in het veld’.”

Eric Bouwmeester