Ga direct naar inhoud

Een LC lid stelt zich voor: Arno Zwetsloot

Een kennismaking met Arno Zwetsloot.

Zeeland

Ik ben Arno Zwetsloot (Haarlem, 1960), woonachtig in Haamstede en sinds 1993 lid van de vereniging Natuurmonumenten. Ik ben van origine Civiel Technisch ingenieur en in die hoedanigheid in 1982 betrokken geweest bij de bouw van de Stormvloedkering in de monding van de Oosterschelde. Sinds dat moment ben ik verknocht geraakt aan Zeeland. Sinds 1985 woon ik officieel in Zeeland, tegenwoordig in Haamstede.

Sinds 1986 werk ik voor mijn kostwinning bij Mourik in de regio Rijnmond. Ik ben daar verantwoordelijk voor de afdeling calculatie industriële reiniging.

In 2012 heb ik via IVN de opleiding tot natuurgids afgerond. Een jaar later verscheen er een vacature van Natuurmonumenten voor de functie van vrijwillig boswachter. Ik was één van de kandidaten die werd aangenomen, als vrijwillig boswachter in ’t Zeepe op de Kop van Schouwen. Daarmee kwam een jeugddroom uit!

Behalve vrijwillig boswachter ben ik ook gids bij Natuurmonumenten. Ik begeleid rondleidingen en wandelingen op/door onder andere Slot Haamstede, de Plompe Toren (waar ik beheerder van mag zijn), het Slotbos (bunkers WO2), ’t Zeepe en Neeltje Jans.

Verder ben ik op dit moment in opleiding tot vrijwillig molenaar, penningmeester van vereniging ‘De Zeeuwse Molen’ en bestuurslid van het NME Schouwen-Duiveland.

Ook heb ik nog mijn eigen eenmanszaak A-ZET (www.a-zet.nl), waar vanuit ik voor hotels en vakantieparken excursies, wandelingen en activiteiten op het gebied van teambuilding organiseer.

De reden dat ik lid ben geworden van de ledencommissie van Natuurmonumenten eenheid Zeeland/Volkerak is simpelweg dat ik graag een bijdrage wil leveren aan het op een positieve manier ‘op de kaart zetten’ en presenteren van onze vereniging in de regio.

Persoonlijk ben ik volledig verslingerd aan de Kop van Schouwen, dat een prachtige verscheidenheid aan landschappen te bieden heeft: bos, polder, binnenduinen, strand, landgoederen, elzenmeten, vroongronden, dijken, inlagen, etc.    

Arno Zwetsloot