Ga direct naar inhoud

Een LC lid stelt zich voor: Ben Viveen

Een kennismaking met Ben Viveen.

Utrecht

Hierbij wil ik mij graag voorstellen. Ik ben Ben Viveen, 70 jaar en heb twee volwassen zonen. Tegenwoordig woon ik in Maarn in de Utrechtse Heuvelrug, aan de rand van de bossen, maar ben ook vaak bij mijn vriendin in Hilversum. Ik ben opgegroeid in Amersfoort en in mijn jeugd was naar het bos gaan, hutten bouwen en bosbessen zoeken nog een normale tijdsbesteding.

Hutten bouw ik niet meer, maar ik breng nog wel graag tijd door in het bos, nu wandelend of fietsend.

In Wageningen heb ik Milieuhygiëne gestudeerd en ik koos de specialisatie bodem omdat daar veel buitenlandse reizen in zaten! Reizen doe ik nog steeds heel graag. 

Na mijn studie heb ik lang als projectmanager in de bodemsanering gewerkt, met grote projecten als de Volgermeerpolder en Griftpark. Toen in deze sector minder werk was, ben ik bij Arcadis overgeplaatst naar de afdeling Infrastructuur aangezien daar wel grote projecten waren. Na een uitleenperiode kwam ik definitief in dienst bij Rijkswaterstaat. Zo rolde ik in planstudies naar wegverbeteringen en sluisvergroting.

Ik kwam daar regelmatig Natuurmonumenten tegen en heb veel respect gekregen voor de inzet en beleving van deze organisatie voor de natuur. 

Als verantwoordelijke aan de kant van RWS heb ik vervolgens bijna 10 jaar samengewerkt met Natuurmonumenten in de realisatie van het project Marker Wadden. Daar ben ik nog steeds gids. Toen de kans zich voordeed mij in de ledencommissie actief te maken heb ik deze met beide handen aangegrepen. Ik kijk ernaar uit samen met andere leden een bijdrage te geven aan de instandhouding en uitbreiding van de natuur in Utrecht en het Vechtplassengebied.

Ben Viveen