Ga direct naar inhoud

Een LC lid stelt zich voor: Johanneke Bleijenberg

Een kennismaking met Johanneke Bleijenberg.

Gelderland

Geboren en getogen nabij de Veluwe, was het bos altijd dichtbij. Op de basisschool richtte ik al een Natuurontdekkers Club op, waarmee we naar het bos trokken op zoek naar leuke natuurschatten. Een logische studie was dan ook Bos- en Natuurbeheer in Wageningen, gevolgd door een master in klimaatadaptatie van watersystemen. Sindsdien werk ik als adviseur duurzame landbouw en biodiversiteit.

Deels werk ik voor allerlei publieke en private partijen in de agro- en foodsector, en deels werk ik voor Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel. Daarbij coördineer ik de werkgroepen Infranatuur en Kennis & Innovatie. Zo natuur en landbouw combineren is leuk en leerzaam: ik kijk vanuit verschillende belangen naar alles wat er gebeurt in het landelijk gebied.

Ik wilde daarnaast nog op een andere manier invulling geven aan mijn liefde voor de natuur, en dat bracht mij bij deze ledencommissie. Ik hoop met mijn kennis van alles wat er speelt bij te kunnen dragen aan het voortbestaan van ons mooie Nederlandse landschap!

Johanneke Bleijenberg