Een LC lid stelt zich voor: Nathalie Soeteman

Een kennismaking met Natalie Soeteman.

Utrecht

Geweldig hoe Natuurmonumenten zich sterk maakt voor alle natuur die nog over is, en voor de nieuwe natuur die er nog gaat komen in Nederland. Hoe de vereniging samen met de leden werkt aan meer Nederlandse natuur en de natuur dichtbij brengt. Op een aansprekende en toegankelijke manier, die past bij het Nederland van nu.

In de coronatijd hebben nog meer Nederlanders ontdekt en ervaren hoe mooi en belangrijk de natuur is. En hoe fijn het is om erin te vertoeven. Het afgelopen jaar koos een recordaantal mensen er dan ook voor om lid te worden van onze vereniging. Zelf ben ik dat al een aantal jaren, in navolging van mijn oma. Samen met mijn man, neefjes en nichtjes en (kinderen van) vrienden breng ik regelmatig tijd door op Landgoed Haarzuilens. Op een kwartiertje fietsen van ons huis in Vleuten.

Mijn interesse ligt met name op het kruisvlak van natuur, cultuur en historie. Erg enthousiast ben ik over Moestuin de Haar, een door Natuurmonumenten ondersteunde gemeenschapstuin van 1,5 hectare op de oude productiegronden van Kasteel de Haar. Tuinder Simone onderhoudt de gronden samen met vrijwilligers en de stichting, volgens de principes van de biologische landbouw. Voor een vast bedrag per jaar kunnen ‘Oogstdeelnemers’ zelf wekelijks groenten komen oogsten. Inmiddels is er een wachtlijst. Jammer natuurlijk voor diegenen die niet meteen in de tuin terecht kunnen, maar super dat hiervoor zoveel belangstelling is!

Een vereniging is pas echt een vereniging als leden zich gehoord voelen en samen tot de beste resultaten kunnen komen. Daar zet ik mij graag voor in. Vanuit mijn achtergrond als (interim) manager marketing, communicatie & change help ik de gebiedsmanagers van de beheereenheden Utrecht en Vechtplassen om verbinding te maken met de leden en andere belanghebbenden in hun gebieden, en te luisteren naar hun feedback en ideeën. Zo komen ze te weten hoe zowel mensen die de gebieden al weten te vinden als zij voor wie dat nog niet zo is over de gebieden denken en wat voor hen belangrijk is. Daarmee kunnen het bestuur en de gebiedsmanagers vervolgens rekening houden bij de besluiten en standpunten van de vereniging en de aanpak in de gebieden.

Nathalie Soeteman
logo