Ga direct naar inhoud

Een LC lid stelt zich voor: Reinoud Gemke

Een kennismaking met Reinoud Gemke.

Utrecht

Wonend in Oud-Zuilen, tot voor kort werkend als kinderarts in Amsterdam UMC en sinds 1991 lid van Natuurmonumenten. De komende tijd zet ik mij graag in voor belangenbehartiging van de natuur. Die lang gekoesterde wens sluit aan bij het feit dat ik mijn hele leven al veel energie haal uit ontspannen en opladen in de vrije natuur. Daarbij heb ik bijzondere interesse in (roof)vogels en ben ik veel met verrekijker en camera op de fiets of op het water bij de Tienhovense, Loosdrechtse en Kortenhoefse plassen. 

Zeker in een klein land is het essentieel om de natuur als erfgoed goed te beschermen, te versterken en de kwaliteit ervan te verbeteren. Kleinschalig door bijvoorbeeld partnerschappen met agrarische bedrijven te sluiten voor meer biologisch-verantwoord boeren. Maar ook grootschalig door een sterke relatie met de overheid voor grotere projecten. Een mooi voorbeeld van waartoe dat kan leiden vind ik de Marker Wadden als vrij recent ontwikkeld natuurgebied waarin flora en fauna enorm tot bloei komen. 

Mijn wens om de stem van regionale leden te vertegenwoordigen en daarmee een bijdrage te leveren aan de natuurontwikkeling, maken dat ik graag kandidaat lid ben van de ledencommissie Utrecht en Vechtplassen. Mijn achtergrond in de zorg, ook in leidinggevende functies met ervaring in de ontwikkeling van visie en het opbouwen van draagvlak bij een brede achterban met uiteenlopende belangen kunnen daarbij behulpzaam zijn. 

Naast genieten van de natuur hou ik van buitensporten zoals hardlopen, zeilen, meerdaagse fietstochten en bergwandeltochten. En als het vriest schaatsen op natuurijs. 

Reinoud JBJ Gemke

Reinoud Gemke