Ga direct naar inhoud

Een LC lid stelt zich voor: Nelleke Krol

Een kennismaking met Nelleke Krol.

Zuid-Holland

Ik ben Nelleke Krol. Ik ben in Rotterdam (op Zuid) geboren en in Krimpen a/d IJssel opgegroeid. Na mijn studie in Rotterdam ben ik in 2000 naar Bergschenhoek (onder de rook van Rotterdam) verhuisd. Ik woon hier nog steeds met veel plezier. Mijn twee zonen studeren ook in Rotterdam.

Mijn liefde voor de natuur is tijdens mijn jeugd ontstaan. Mijn moeder kende alle planten bij naam (zij studeerde plantkunde). Mijn vader had een voorliefde voor wandelen in de bergen. Al onze vakanties  brachten wij in de bergen door. Ik heb geprobeerd deze voorliefde aan mijn zonen door te geven.

Ik ben 25 jaar in de advocatuur werkzaam geweest. Per 1 januari 2018 heb ik het roer omgegooid. Ik heb in 2019/2020 de opleiding tot filosofisch practicus gevolgd en in 2021 de deuren van mijn praktijk geopend. Ik geniet volop van het leven in de ruimste zin van het woord. Ik ben veel buiten en houd erg van wandelen, werken in de tuin in Bergschenhoek en werken op een weiland in Vinkeveen, waar ik een lusthof creëer voor o.a. insecten en vogels.

Na mijn studietijd ben ik lid geworden van Natuurmonumenten, omdat ik het belangrijk vind dat de (beperkte en kwetsbare) natuur in Nederland wordt beschermd. In 2021 heb ik mij aangemeld als aspirant-lid voor de Ledencommissie Zuid-Holland. Mijn belangrijkste drijfveer is dat ik mij ook in het publieke domein wil inzetten voor zaken die ik belangrijk vind, zoals natuurbehoud. Bovendien is het inspirerend om van dichtbij te ervaren hoe actief Natuurmonumenten is.

Nelleke Krol