Ga direct naar inhoud

Een lid van de ledencommissie stelt zich voor: Hinderijke Willemse

Een kennismaking met Hinderijke Willemse.

Friesland

Mijn liefde voor de natuur is aangewakkerd tijdens de vakanties op de Waddeneilanden in mijn vroege jeugd.

Het in de schemer naar vogels, konijnen en sterren kijken met mijn vader in de duinen was mijn steevaste verjaardag wens nummer 1, nog voor het pannenkoeken bakken op een kampvuur.

Natuur beleven en respecteren is mijn hele leven een belangrijke factor voor levensgeluk.

Natuur dichtbij huis op de Utrechtse Heuvelrug, de Veluwe, Waterland en uiteindelijk in ZO Friesland, maar ook op de meer uitgestrekte parels van gebieden iets verdere weg.

Tot voor kort woonden we fantastisch midden in het coulisse landschap in Nijeberkoop met als buren,  het Diakonieveene en het beekdallandschap van de Delleboersterheide. Het Fochtelooerveen in de buurt.

Nu ik meer tijd heb om me in te zetten voor het behoud van een gezonde omgeving met biodiversiteit, doe ik dat graag vanuit de landelijke vereniging Natuurmonumenten met àlle betrokken partijen en in samenhang met klimaat en cultuur. De opgave is enorm en uitdagend, waarbij een integrale aanpak absoluut een voorwaarde is!

Inmiddels ben ik verhuisd naar Oldeberkoop, een groen dorp met veel cultuur.

Als sociaal pedagoog was ik als directeur en bestuurder werkzaam in het onderwijs werkzaam en na mijn pensioen wil ik graag (blijven) meedenken en doen voor het behoud van de natuur.

Zodat een ieder, nu en in de toekomst, haar kan beleven, respecteren en beschermen.

Hinderijke Willemse Lanjouw

Hinderijke Willemse