Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Een lid van de ledencommissie stelt zich voor: Rob Schimmel

Een kennismaking met Rob Schimmel.

Zuid-Holland

Mijn naam is Rob Schimmel. Ik woon in Zoeterwoude, een klein dorp  aan de westelijke rand van het Groene Hart, dat zo belangrijk is voor de leef kwaliteit in de Randstad.

Ik ben geboren in 1953, opgegroeid in Oosterbeek en heb  later Cultuurtechniek gestudeerd in Wageningen. Sinds die tijd ben ik lid van Natuurmonumenten en ook  van provinciale landschappen en andere natuurclubs, die alle hun eigen speerpunten hebben. Samenwerken is belangrijk, Natuurmonumenten  kan het niet alleen.

Altijd heb ik gewerkt in de ICT, veel binnen, veel reizen en dan is een wandeling of fietstocht in de natuur een prima methode om te ontspannen en je weer op te laden. Sinds 2011 ben ik als vrijwilliger presentaties gaan geven over de gebieden van Natuurmonumenten. Veelal voor ouderen die vaak zelf onze terreinen niet meer kunnen bezoeken en op deze manier nog kunnen zien en horen waar we mee bezig zijn en hoe mooi het is. Zeer waardevol.

De liefde voor de natuur is er altijd geweest. Daarnaast houd ik van cultuur en sport. Mijn vrouw en ik wandelen graag lange afstandspaden. In de loop der jaren hebben we vele terreinen van Natuurmonumenten gezien. Prachtige gebieden die behouden, versterkt en uitgebreid moeten worden en waar mogelijk opengesteld voor ons allemaal.

Daarom ben ik nu kandidaat-lid van de ledencommissie.

Rob Schimmel
logo